Katera moka?

Ella  

član od: 25.6.2005

sporočila: 60

tema odprta - 11. nov 2005 12:14 | ogledi: 3.514 | odgovori: 5

Obožujem črni kruh in me zanima točno katero moko uporabljate za peko in če lahko napišete tudi v kateri trgovini jo kupujete! LP

Ella

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

11. nov 2005 14:41

Če imam priliko si kupim v Avstriji (in upam da kmalu tudi pri nas) v Hoferju že pripravljeno mešanico za črn kruh. Sicer pa kupujem neko "moko za domači kruh" vsaj tako piše na vrečki, menda je mešanica polbele in ržene moke. Firme žal ne vem, je pa slovenska. Ne pride zelo črn kruh ampak tako malo bolj polbel. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

11. nov 2005 15:26

grem v Merkator, Tuš....in na polici z zdravo prehrano, poleg raznih kosmičev ipd, kupim pravo črno moko Natura, tip 1100, bio živilo. In to je to - nobenega mešanja ržene in bele moke. Lisa

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

11. nov 2005 17:28

Pečem ga iz polnozrnate moke in moke tip 1100.Moka je iz mlina Katič.Poglej v bazi pod izdelki iz koruzne moke,ali nekaj podobnega,tam smo par dni nazaj komentirale o tem.Je pa njihova moka občutno cenejša,tip 1100 je en kilogram v Merkatorju 500 sit,od njh pa dobim za to ceno 5 kg. Teka

spomincica  

član od: 20.8.2005

sporočila: 20

13. nov 2005 20:51

Pri nas pridegamo na polnozrnato psenično moko in kvas iz Žita, ki se ga dobi takorekoč povsod. Prav tako uporabljamo recept, ki je napisan na embalaži od moke. Če pečemo pa pirin kruh, pa uporabimo moko Biotop (dobi v npr. v BTCju Spar ali pa Mercator v Siski,....). Pakirana je v male vrecke v taki natur rjavi barvi. Pa semena vedno dodamo. Dobi se že narejena mešanica semen (isto Biotop), lahko jih pa sama zmešaš. spomincica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

14. nov 2005 18:35

Možnost je še, poleg Katićeve moke, ki se je ne dobi povsod, čeprav njihove tovornajke srečujem po cestah na raznih koncih, da se najde kak mlin, kjer prodajajo moko tipa 1100, to je najbolj črna pšenična moka, ki ni polnozrnata. Pa vedite, da so nekateri kupljeni črni kruhi pobarvani (npr. s praženim ječmenom, kot črno pivo). Zato je doma pečen črn kruh, tudi polbeli (iz moke tip 850) bolj svetel kot kupljen. Ella, na Tržnici Koseze (v Ljubljani) je ena prodajalna kruha, ki je pečen iz eko pridelanih mok (v pritličju, imena se zdajle ne spomnim, se mi zdi, da so iz Trzina), kjer imajo tudo vse sorte mok, celo proseno polnozrnato, pa črne, pa pirine, pa še kake drobtine,... Velja pogledati. Tudi kruh in pecivo so zelo dobri. rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti