Gobelin

krizanka22  

član od: 1.10.2005

sporočila: 86

tema odprta - 20. okt 2005 22:16 | ogledi: 7.155 | odgovori: 23

Poleg kuhanja je moja strast tudi izdelovanje gobelinov ( v tujini temu pravijo cross stitch, ker to ni klasičen gobelin s poševnimi vbodi, ampak so to križci). Delam takšne, kjer načrt ni potiskan na blago, ampak dobim načrt preko interneta oz. ga naročim iz tujine. Zanima me ali je še kdo, ki ima podoben hobi in, če ima kakšen dober link oz. ali bi si želel dopisovati preko osebnega e- maila?

krizanka22

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

21. okt 2005 9:05

Rada kvačkam, pletem, štikam, klekljam ... poglej si link : http://www.manidifata.it/ Lp, Klavdija

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

22. jan 2006 16:26

Križanka22 -praviš da dobiš načrt preko interneta- kje? Jaz delam tako imenovane "vilerjeve"gobleme - jih poznate? To se dela na leakril-ni narisano na blagu, temveč delaš po šabloni (za vsako barvo imaš znak). LP gordana

ines  

član od: 30.11.2004

sporočila: 91

22. jan 2006 16:52

Wilerjeve goblene lahko narocis prav na njihovi strani: http://www.wiehler-gobelin.com/, vendar na strani niso objavljeni nacrti, temvec slike, potem pa narocis ves komplet: skico, osnovo, prejice. nacrti LP!

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

23. jan 2006 9:22

Pred leti, menda še za rajnko Jugoslavijo so imeli v kioskih neko hrvaško (ali iz Beograda) revijo pod naslovom Gobelin. Vsaka je imela v prilogi načrte gobelinov. Podobno kot krojne pole pri Burdi. Morda se še kaj najde kje.

strukelck  

član od: 2.12.2002

sporočila: 91

23. jan 2006 11:01

Krizanka 22, pozdravljena! Prav danes je mama dobila dve novi knjigi iz tujine o cross stitchih. Ta dejavnost jo je od kar je v penziji popolnoma obsedla. Narediila je že veliko stvari, seveda bi bilo lepo, če bi si lahko še s kom izmenjala kakšno izkušnjo. Sicer interneta in pošte ne obvlada, vendar ji lahko jaz z veseljem pomagam. Če si za, se oglasi na zasebno pošto. LP strukelck

tasau  

član od: 24.8.2005

sporočila: 196

23. jan 2006 13:57

Zdravo! A mogoče obstajajo kakšne revije (ki bi imele priloge), podjetja (ki bi prodajala) vzorce za prte, ki bi jih lahko vezla s križci ali pač polni in stebelni vbod. Sem že vse prebrskala in sploh ne odkrijem, kje bi se dalo dobiti kaj takšnega. LP, tasau tasau

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

23. jan 2006 18:23

gordana je napisal/a:
Križanka22 -praviš da dobiš načrt preko interneta- kje? Jaz delam tako imenovane "vilerjeve"gobleme - jih poznate? To se dela na leakril-ni narisano na blagu, temveč delaš po šabloni (za vsako barvo imaš znak). LP gordana
živjo Tudi jaz delam vilerjeve goblene ,še pred veliko leti sem jih dobila iz Nemčije .Se pa delajo zelo počasi ,ker moraš štet.Sedaj imam napetega cerkvenega ,ki je ogromen.Gordana ,kakšne imaš ti.in kje jih kupuješ. lp goga

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

23. jan 2006 18:47

punce, jaz sem sicer bolj nova v tem ampak sem zadnjič brskala po netu in si uspela "potegnit dol" programček, ki pretvori vsako sliko po želji uporabnika v goblen oz. "cross-stitch".... je sicer v nemščini ampak kar uporaben. Če katera želi, naj mi pošlje na zasebno pošto svoj mail - mislim, da je velik nekje blizu 6 MB, pa vam ga pošljem... Veliko ustvarjanih dni! Staša

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

23. jan 2006 23:23

Hm, tej gobelini so res zanimivi. Pred cca. enim mesecem je bil nek zanimiv performans na to temo - avtor Martin Bricelj. Jako lepi gobelini... ivonja

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

23. jan 2006 23:51

tasau je napisal/a:
A mogoče obstajajo kakšne revije (ki bi imele priloge), podjetja (ki bi prodajala) vzorce za prte, ki bi jih lahko vezla s križci ali pač polni in stebelni vbod. tasau
Občasno ima kako tako prilogo Naša žena. Od tujih imaš pa že omenjeno Mani di fata (v italijanščini, vsaj včasih se jo je dobilo tudi pri nas, če se zdaj tudi, pa ne vem), v bolje založenih kioskih vprašaj tudi za kake nemške. Obstaja tudi knjiga križci, ki je izšla pri založbi Vale Novak. Kaj več pa ne vem. maja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti