Pozdravljeni!
Zanima me vaše mnenje o vodnih filtrih BRITA. To so take posode za na pult, podobne oblike kot vrči, v katere se nalije voda, ki steče skozi (mislim, da nekakšen ogljen) filter. Te naprave zdaj skoraj povsod prodajajo (Spar, Sanolabor ...), tako da upam, da imate že kakšne izkušnje. Jaz sem ga sicer že kupila, a ne vem, če sem se prav odločila. Občasno me ob pitju vode iz tega filtrirnega sistema namreč zapeče v ustih, zato ne vem, če je to sploh normalno in zdravo. Mož te vode sploh noče piti in pravi, naj vse skupaj vrnem nazaj (ni še poteklo 30 dni od nakupa). S to filtrirano vodo ima namreč sila neprijetno izkušnjo - zaradi težav z želodcem je enkrat spil žlico olivnega olja, nato pa vse skupaj poplaknil z vodo iz tega filtra, a ga je tako zapeklo v ustih, da se te vode ne dotakne več. Kaj menite vi? Ali si morebiti ne bom še pokvarila svojega zdravja? Doslej sem pila vodo iz steklenic (kupljeno), ker naša vodovodna voda menda ni najbolj pitna. Saj sploh ne vem, kaj pa če je tista iz pipe celo še boljša od ustekleničene ali "BRITA-vode"? Ne vem, kam bi lahko nesla vodo na pregled - če ne bilo predrago, bi nesla kar vse tri (iz pipe, ustekleničeno in filtrirano z BRITO).
Če ima kdo kakšno izkušnjo, jo, lepo prosim, posredujte. Vendar naj se nikar ne oglašajo zastopniki za te ali one filtre (saj je razumljivo, da vsak hvali svoje blago). Rada bi kakšno neodvisno mnenje.
Lep pozdrav.
Poloni