Vse povsod po gozdovih diši po čemažu in me zanima kako ga pripraviti.
Lep pozdrav, Nataša
natasa rakovec
Vse povsod po gozdovih diši po čemažu in me zanima kako ga pripraviti.
Lep pozdrav, Nataša
natasa rakovec
9. maj 2005 7:17
Moj fant ga je naredil v rižotki (na princip blitvine rižote) - pride zelo lahka im mnajami rižota. Sicer pa se ga menda da lahko povsod, kamor bi sicer dala česen. LP uharica
9. maj 2005 7:23
Mislim, da imaš v bazi recept za čemažev namaz, drugače pa tudi jaz najraje delam rižoto, dober je pa tudi v zavitku - kot je napisala uharica, če je v receptu blitva, ga lahko zamenjaš s čemažem. Sem se pa v soboto prav pošteno nasmejala, z mamo sva šli nabirat šmarnice, končna bera je bila, da sem jaz nabrala 6 šmarnic in konkreten šop čemaža. Ni mi jasno, kako lahko zamenjaš čemaž s šmarnicami, sem ju nabirala na isti jasi in zgledata absolutno drugače. Loni Makaroni
9. maj 2005 8:53
Tukaj sta dva recepta, ki sem ju že večkrat preizkusila. Dobila sem ju v Gorenjskem glasu 15. aprila 2005. Solata s čemažem 0,5 kg čemaževih listov 25 dag kuhanega fižola v zrnju 2 kuhani jajci 10 dag slanine 1 dcl jabolčnega kisa 2 žlici oljčnega olja sol, poper Čemaževe liste operite in jih narežite. Dodajte fižol in narezani jajci. Na oljčnem olju prepražite slanino in zalijte s kisom. Solato prelite z vročim prelivom ter jo solite in popoprajte po okusu. Čemaževa juha 0,5 kg čemaževih listov 10 dag masla 2 žlici moke 1 dcl sladke smetane sol, poper čemaž zrežite in prepražite na maslu. Prepražene liste pomokajte in zalijte s 1,5 l vode ali kokošje juhe. Kuhajte 15 minut, dodajte sladko smetano, solite in poprajte po okusu. Dobro prevrite in servirajte. Juha bo zelo dobra, če boste v njej skuhali nekaj na kocke narezanega krompirja. Moja kremna različica. Med čemaž dajte 2 narezana krompirja, ko je juha kuhana zmiksajte s paličnim mešalnikom. Ko postrežete, dajte na sredo krožnika z juho žličko kisle smetane. Čemaž sem tudi shranila za kasneje, in sicer. drobno zrezanega sem zmešala z grobo soljo, ga natlačila v majhne kozarčke in ga zalila z oljčnim oljem. Dodajam na solate, rižote itd. Naredila sem pesto iz njega. Recept za pesto je tudi tukaj v bazi. Potem sem česen izpustila in baziliko v celoti nadomestila s čemažem. Njami.
9. maj 2005 9:34
Še to sem pozabila. Čemaž se super obnese s krompirjem za prilogo. Narediš enako kot blitvo s krompirjem, samo da blitvo nadomestis s čemažem.
11. maj 2005 10:29
Koga zanima več o čemažu lahko dobi v današnjem DELO IN DOM. Tega dobite v današnjem DELU.
11. maj 2005 15:08
Sem prebrala, zelo fajn članek!!! Loni Makaroni
11. maj 2005 15:42
Pa vsaj ene dva foruma sta že na KULSLO o tej temi. Letošnja. Naslovov se ne spomnim. Nekaj v zvezi z užitnimi naravnimi pridelki, enkrat pa je bil, če se ne motim, naslov kar čemaž. Morda velike črke. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja iz palačink
Dušene školjke s pivom na sredozemski način