Za mamo bi rada kupila kak v redu strojček, seveda ne plastičen, takega je pred leti že imela. Rabila bi ga pa predvsem za izdelavo testa za rezance, žlikrofe...
Vsak nasvet dobrodošel...
Loni Makaroni
Za mamo bi rada kupila kak v redu strojček, seveda ne plastičen, takega je pred leti že imela. Rabila bi ga pa predvsem za izdelavo testa za rezance, žlikrofe...
Vsak nasvet dobrodošel...
Loni Makaroni
21. feb 2005 11:49
Ampia je zakon - vsaj meni, dela pogosto in lepo:) Je pa kar draga, 6-8000, odvisno kje kupiš. Sem pa za na morje kupila enega prav tako kovinskega, našega (slo.) v Merkurju za 3 jurje, bom videla, kako ta dela. Priporočam, da ji kupiš ta širšo varianto (15 cm, ne 11), če jo maš rada:), ker gre precej hitrje, razlika v ceni pa ni taka, da bi se res izplačalo. Je pa totalno fajn stvar! Lahko narediš ajdove, polnozrnate, koruzne, pesine, špinačne, korenčkove, kurkumine, začinjene, poprove,... rezance in plahte za lazanjo, metuljčke (te oblikuješ z rokami), pa lažje razvaljaš testo za mlince (čeprav jih jaz rada tudi valjam). Jaz bi ji na tvojem mestu zraven dala še zbirko receptov za različne vrste rezancev (glej zgoraj) in drugih stavri, ki jih lahko naredi na ta način (verjetno bi lahko tudi vlečeno testo zvaljala, na 9. stopnji je stvar res zelooo tenka), tako bo darilo lahko najbolj izkoristila:) Če narediš lepo naslovnico in spiralasto vežeš, je super - tako sem očtu naredila knjižico za kruhe za zraven kruhomata. Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 21. feb 2005 11:54:31
21. feb 2005 12:20
Veri, a si to Ampio tudi v Merkurju kupila? Jaz imam onega plastičnega navadnega, sem sicer zadovoljna z njim, delam pa lahko samo rezance! Galja
21. feb 2005 12:38
Tudi. Delaš lahko rezance dveh širin (tanki, cca 2 mm in debelejši cca 1 cm) in navadne plošče različnih debelin, ki jih imaš potem lahko za lazanjo, kanelone, lahko pa iz njih narediš raviole, torteline, razrežeš in stisneš, pa dobiš metuljčke,... Ali ta tvoj najprej ne zvalja navadne plošče, a kar takoj testo tudi razreže? Mogoče je moje več dela, ampak meni je bolj všeč, da lahko razvaljam na željeno debelino in potem razrežem kakor pač hočem (lahko tudi z nožem še na šriše rezance), je več možnosti. Veri
21. feb 2005 12:58
Jaz sem si prejšnji mesec v Trstu kupila takšen strojček za izdelavo testeni,je rostfrei in električen, kar močno olajša delo. Sem potem doma zamešala testo s 6 jajci in naredila ogromno rezancev za juho in širokih rezancev za prilogo. Sem si pa pred nekako petnajstimi leti nabavila Simacov "pastamatic", s katerim lahko izdeluješ različne oblike makaronov (ima nastavke kot za izdelavo keksov). Ker pa je aparat kar precej velik (zavzame veliko prostora), navadno bolj počiva (v kleti) kot dela. Ko pa se spravim k izdelavi teh makaronov, jih navadno naredim za cel mesec ali še dalj časa. Tudi s tem strojem lahko narediš testenine za juho, a so okrogle oblike. LP Nada
21. feb 2005 14:07
V Italiji sem pred mesecem dni gledala takega električnega, ki ima posodo in daš noter samo sestavine pa ti sam zamesi testo. Ti moraš samo še namontirat nastavek za željeno obliko testenin in mašinca sama naredi. Mašinca je od Ariete, če se prav spomnem. Cena je bila blizu 12.000 do 15.000 tolarjev. Pozdravcek! Tjas
21. feb 2005 14:24
Ja, Veri, najprej razvaljam (gre samo na eno debelino) potem zamenjam nastavek in jih razrežem, rada bi pa delala različne debeline in pa široke rezance itd... Bolj sem imela takega v mislih, kot piše nadaM, da še dela makarone itd.... Bom malo pogledala naokrog, če ga imajo tudi pri nas.
22. feb 2005 9:32
galja, sporoči, če kaj najdeš, seveda to tudi mene zanima, čeprav sem za enkrat s tem čisto zadovoljna:) Bi si pa vsaj pogledala tudi onega za makarone (kaj majo tudi takega, ki dejansko naredi makarone - okrogle z luknjo v sredi??? ali samo špagete (okrogle)?) Veri
22. feb 2005 11:08
Tisti električen, ki sem ga jaz gledala v Italiji, je delal različne vrste pašte, tudi peresnike ali pa svedrčke in podobno, pa tudi piškote. Tule si ga lahko ogledate: stran je v anglescini, ce greste na products, kategorija Food preparation in potem izberete Automatic fresh pasta makers. Imajo dva modela.... http://www.simac-vetrella.com/inglese.html LP Tjas
22. feb 2005 12:28
Hudooo! Veri
22. feb 2005 13:24
Veri, točno takega sem jaz nekje videla, kot ga omenja tjas in je tam nasliki (mogoče ne "točno" takega) pa se ne morem spomniti kje, ali v Avstriji v Kadi ali pri nas, ne vem! Ta moja pozabljivost mi dela preglavice, ker si ne zapomnim, kje sem kaj videla! Včasih, ko ni bilo toliko "štacun" ni bilo problema, danes pa...... Sporočim, če najdem kaj podobnega! GaljaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)
Toscanska panzanella