Fondue

muck  

član od: 7.2.2005

sporočila: 1

tema odprta - 18. feb 2005 9:58 | ogledi: 10.581 | odgovori: 5

Pozdravljeni,

danes smo se s prijatelji odločili da bi naredili malo skupnega večera in da bi se malo pozabavali s FONDUE-jem...

Prosim za predloge katere omake bi lahko uporabili, radi pa bi imeli mesni F. (Piščančje meso bomo narezali trakce, popekli...potem pa namakali)...sedaj pa potrebujemo vsaj 4 različne omakice...

PROSIM za pomoč.

Hvala,

muck

Temo je spremenil(a) muck dne 18. feb 2005 09:59:19

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

18. feb 2005 10:22

No, nekaj mojih predlogov: 1. mešanica kisle smetane, gorčice in malo jogurta, dodajte curry prašek, po potrebi dosolite, morda še nekaj kapljic vina 2. majoneza, pomešana z worcestersko omako (se dobi pri nas, brez skrbi) 3. da si prihranite delo, lahko kupite tisto gotovo omako za kitajske spomladanske rolice, imenitno se podat k perutnini 4. kisla smetana, jogurt, sveža zelišča (peteršilj, drobnjak), sil, poper 5. majoneza, jogurt, stisnjen česen, ščepec vegeta ali samo soli in popra 6. sesekljano trdo kuhano jajce, hren iz kozarčka, nekaj kapljic bučnega olja Sicer pa imam jaz pri fonduju navado, da na pult postavim kislo smetano, jogurt, majonezo, gorčico, kečap, worcestersko omako, vse mogoče začimbe in zelišča, pa veselo na delo: po občutku in okusu. Edina težava je potem v tem, da če kakšna omaka dobro uspe, se nikdar več ne spomnim, kako sem jo naredila. In če smem predlagati: mi ob mesnem fondueju vedno pečemo še krompir - surovega narežemo na kocke in ga po nekaj "rundah" pečenega mesa nadevamo v olje, potem pa z vilicami izbezamo ven. Pozdrav in obilo užitkov, Mamamia mamamia

d.  

član od: 3.12.2003

sporočila: 523

18. feb 2005 10:28

Kar je predlagala mamamia je super. Jaz bi mogoče dodala samo še kakšno paradižnikovo, paprikasto...uglavnem rdečo varianto. Na čebuli popražiš čebulo in česen, dodaš na kockice zrezano papriko in nato še paradižnik (svež ali iz konzerve) potem pa dodajaš začimbe... Po mojem mora biti precej hot! Je pa zeloooo dobro, če kisli smetani ali jogurtu dodaš fino naribano čebulo in česen! LP === Darja

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

18. feb 2005 10:32

Lahko si ne delaš preveč dela in vse skupaj kar kupiš - guacamole omako, pa sirovo omako (oboje iz mehiške variante) - šparove so relativno poceni, ketchup, gorčica, ajvar, lutenica, majoneza, etin namaz s papriko, nacho sir v piksni (kr drago), kupljena francoska solata, ali kakšna druga delikatesna, ki se jo dobi na kilo. Zraven paše kisla zelenjava, olive, kakšen kruh... Lahko se pa malo igraš po kuhinji in narediš vse doma. Domača francoska solata (pri nas ne sme manjkati), lahko tudi testeninska ali riževa - receptov smo pisali že veliko. Več omakc na bazi majoneze - cocktail omaka z malo ketchupa in začimbe, tatarska omakca (majoneza,belo vino, peteršilj, trdo kuhano jajce, kumarica, po okusu malce čebule, sol, poper), liptaver.Karkoli na bazi kisle smetane z dodatki (česen, čebula, peteršilj, zelen poper) LAhko daš tudi več vrst mesa - poleg piščanca še puranja prsa, svinjska ribica, lahko kak košček pljučne (če ima kdo rad). Načelno se ne poje več kot 100gr mesa po glavi (nam obvezno ostane), ker se vsi sproti najejo kruha in omakc. Na mizi naj bodo tudi začimbe, poper v mlinčku... Za popestritev lahko daš zraven tudi panirano cvetačo - cvetke malo pokuhaš, paniraš, potem si jih vsak ocvre do konca, pa šampinjone tudi (teh niti ni treba kuhati vnaprej). Za zelooo nobel goste lahko daš tudi škampove repke (olupljene), da si jih vsak namoči v pivsko testo in speče. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

muck  

član od: 7.2.2005

sporočila: 1

18. feb 2005 11:31

OOOOOOOO hvala lepa...upam da bo okusno se mi že zdaj sline cedijo muck

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

18. feb 2005 13:24

Joj, d, res pozabila sem na paradižnikove variante. Ko serviram fondue vedno pazim, da so omake različnih barva, na koncu koncev je hrana paša tudi za oči, ne le za usta. Pa kombiniram seveda tudi s kupljenimi omakami, amapk vedno dodam še kaj svojega, iz navade pač. Nikoli pa k fondiju ne postrežem kakih nasitnih solat, francoske ali riževe na primer, nam je potem vsem skupaj preveč. Mi bili krasno usklajeni s Tinco - mi bi pojedli še njihovo meso, oni pa pretežno solate. Pozdravček, Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti