Prosim za čim več idej za kanapeje za praznovanje rojstnega dne.
Ines
Prosim za čim več idej za kanapeje za praznovanje rojstnega dne.
Ines
26. okt 2004 18:38
Kanapeje delam s kruhom ali brez njega. Kupim toast kruh, odrežem skorjo in naredim male kvadratke 3 x 3 cm velike. Naredim jih za vsakega gosta najmanj 7 kosov, odvisno ali boste ponudili še kaj drugega. Položim jih v pekač in na hitro popečem v pečici pri 150 st.C. Tako postanejo hrustljavi. Obstaja tudi model okrogle oblike, s katerim oblikujemo kruh. - Ohajene kruhke okrasim naprej s suho salamo, sirom, grozjem in prebodem z zobotrebcem. Namesto grozdja lahko daste olivo. - Kruhek lahko namažete s ribjim namazom in na vrhu dodate kapro kot dekoracijo, - Kruhek lahko namažete s kislo smetano, popoprate in na vrhu posujete koščke narezanega suhega praradižnika, - Kruhek lahko namažete s pašteto in dekorirate s kislo kumarico -(Brez kruha) narežete trdi sir (kocke), nanj dodate grozdno jagodo in skupaj prebodete z zobotrebcem. - sir in oliva sta tudi dobra v kombinaciji Veliko uspeha! Lp
26. okt 2004 21:39
Za 24 obloženih kruhkov potrebuješ: 1 štruco kruha liste zelene solate ( lahko izpustiš ) majonezo sir 5 trdo kuhanih jajc 24 krhljev mandarine 12 grozdnih jagod ( debelega rdečega grozdja ) 1 kivi 24 zobotrebcev Kruh nareži na približno 2 cm debele krogce. Jaz jih izrezujem kar s pecljatim okroglim kozarcem. Namaži jih z majonezo ( na tanko ). Na vsakega položi listič zelene solate, košček tanko narezanega sira, 1 kolut jajca, 1 krhelj mandarine, 1/2 koščka tanko narezanega kivija in 1/2 grozdne jagode. Navedene sestavine lepo zložiš na krogec kruha tako, da so enakomerno porazdeljene ( na vrhu naj bo na eni strani krhelj mandarine, na drugi pa pol grozdne jagode ). Vse skupaj prepikni z zobotrebcem. Meni je zelo všeč, probaj. Tarin
26. okt 2004 21:51
Popravek napake: kruh nareži na približno 1/2 cm do 1 cm debele rezine in iz njih izreži krogce. Tarin
27. okt 2004 10:15
Saj se dobijo modelčki za izrezovanje kruha. Če jih nimaš imaš pa modelčke za piškote. Pomagaj si z njimi. lp Vesna Vesna Milek Recko
27. okt 2004 14:12
Juhu! Jaz delam obložene kruhke s francosko štručko ali žemljo. Narežem jo na kolobarčke, namažem z različnimi namazi, obložim z različnimi slamami, siri, kuhanim jajcem, zelenjavo... čimbolj različni so temboljši. Kanape pa pri nas imenujemo kruh(toast) + skuta ali liptaver + sir (dimljen je zelo dober za to) + košček sadja (grozdje, jagode, ananas,...) in vse to preluknjano z zobotrebcem. Biti mora v velikosti "za ena usta", medtem ko so obloženi kruhki bistveno bogatejši in lahko tudi večji. Lep pozdravček, S.
27. okt 2004 18:47
Drage moje, zdajle sem dobila mail od sestrične ki dela v Ameriki na ladji. Kakšni božanski pogrinjki in dekoracije. Ravno za nas. Če katera želi videt vso to krasoto mi naj pošlje e-naslov, ne bo ji žal. Marsi kaj uporabnega bo našla zdajle pred prazniki. lp Vesna Vesna Milek Recko
27. okt 2004 23:21
Vsem sem poslala. Me prav zanimajo vaši komentarji. lp Vesna Vesna Milek Recko
28. okt 2004 8:25
Hvala Reca, tole je res paša za oči!!! AvenaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Debeli špageti s poletno zelenjavo
Zmagovalni bananin kruh