Zanima me ali so vse buče užitne, poznam in smo imeli posajene tiste podolgovate zelene, rumene, letos pa ima tast celo plantažo buč vendar tistih "okrasnih za noč čarovnic". Nekje sem zasledila da so vse užitne, pa tudi če berem v knjigah je tako, pa še nisem prepričana če bi probala. Prosim za odg. tudi kako jih uporabljate-jeste, shranjujete?
Buče
7. sep 2004 13:01
Oh, taoranžne (svinjske) buče so seveda za pojest. Neužitne so verjetno samo tiste male okrasne, ker so pretrde. Veliko receptov z bučami imajo američani (slavna pumpkin pie). Najlažje je narediti juho, najboljši je zame štrudel, najbolj zanimiva ozimnica pa sladko kisli kompot.
7. sep 2004 14:31
Okrasne bučke so tudi vseh sort oblik (hruške, gobice). Če se jih sadi poleg jedilnih so jedilne grenke. Najboljši je štrudelj. Shranjujem jih ne, ker v hladni kleti trajajo tudi do spomladi. lp Vesna Vesna Milek Recko
7. sep 2004 14:50
Baje so zelo dobri ravioli z bučnim nadevom. Nisem poskusila ker nikjer ne dobim buče!!!!!! Lumpica
7. sep 2004 22:42
Hah, tudi jaz ne morem in ne morem dobit buce! :( Zala
8. sep 2004 7:36
jedilne buče - oranžnorumena sredica, se dobijo v Italiji že narezane. Vendar jih sedaj nisem še opazila ( kar nekaj časa že nisem bila v italijanski trgovini s hrano). Bom videla ko popeljem mamo po nakupih. Mama je naredila njoke iz teh buč ( vgnetla jih je v testo) zelo so dobri zabeljeni kar z maslom in žajbljem). Upam, da jih bo ponovno tudi letos. sama naredim iz buče, ki jo imamo za noč čarovnic bučno juho. Nekateri tudi popečejo narezano v pečici kot prilogo. Lp Anita anita
8. sep 2004 9:26
Jih že imajo na ljubljanski tržnici, samo kdo bo hodil v Ljubljano samo po buče Loni
8. sep 2004 20:17
lp končno mi je ratalo....se prijavit... vsako leto vlagam buče... kislo ali sladko ... no letos sem jih z ingverjem in pomarančami...in nihče ne ve, da so to buče...če koga zanima? mejte se... simona
9. sep 2004 9:56
juhica Bi prosila za kakšen recept, pa tudi štrudl me zanima in juha hvala in lp
9. sep 2004 9:57
Ja, Simona, obe varinti bi, prosim! LP, Stanka
9. sep 2004 11:52
Dve vrsti jedilnih buč prodajajo tudi v Leclercu. Ene so okrogle, ploščate in zelene - zelo okusne, jaz sem jih spekla v pečici z žajblom, timijanom, mlado rdečo čebulo inolivnim oljem -, druge so pa rumene in hruškaste oblike, to sem spekla na isti način, ampak je imela nek čuden priokus, verjetno le ni bila dovolj zrela. evaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Špargljeve blazinice
Kraljevska jajčka s holandsko omako