Če kdo želi kefirjevo gobico, naj me pokliče na telefon 01-5126410 (zvečer).
Lep pozdrav!
Marta
Če kdo želi kefirjevo gobico, naj me pokliče na telefon 01-5126410 (zvečer).
Lep pozdrav!
Marta
neznan uporabnik
27. apr 2001 0:17
Pozdravljeni, a lahko kdo kaj vec pove kako vpliva kefir na zdravje in za kaj je dober za kasne tezave .... Duleneznan uporabnik
30. apr 2001 11:28
Učinki kefirja: -znižuje nivo holesterola -dviguje imunsko odpornost (npr. odpornost proti prehladom in drugim infekcijam) -pomaga pri infekcijah s Candido albicans -naj bi deloval antikancerogeno -je naravni antibiotik -vsebuje vitamine B-kompleksa -stimulira prebavo -lahko ga uporabljajo tudi ljudje z laktozno intoleranco ( ki ne smejo uživati mleka in mlečnih izdelkov) Martaneznan uporabnik
1. nov 2001 17:20
Dragi forumovci, pomagajte mi z nasveti o kefirju. Priklicala sem staro temo o kefirju, ker sem dobila kefirjevo gobico sem iskala kako naj pripravim kefir. Skupaj z gobico sem dobila navodilo za pripravo kefirja z vodo, limono in figami ali slivami. O kefirju me zanima čim več. Lep pozdrav vsem Diananeznan uporabnik
2. nov 2001 10:15
Draga Diana, zanima me, ali je kefirjeva gobica, ki jo imate, drobnozrnata, ali pa je morda v obliki ene same kepe /ali pa vec velikih kep-ne drobnih zrnc/. Ce je v obliki velike kepice, bi vas lepo prosila, ce bi mi jo lahko malo odstopili-moja je namrec drobnozrnata, pravijo pa, da daje tista debelejsa kefir, ki je boljsega okusa. Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem. Glede uporabe kefirja vam ne znam svetovati-jaz ga kar samega spijem. Lep pozdrav Martaneznan uporabnik
2. nov 2001 17:28
Draga Marta žal ne vem ali ima moja kefirjeva gobica debela zrnca ali drobna. Zrnca so velika cca 2 do 3 mm. Takrat ko bo zrnc dovolj za cca 6 žlic jih boš lahko dobila, ampak bo treba počakati. Zanima me kako drugi pripravljate kefir z vodo ali z mlekom ali kako drugače. Lep pozdrav Diananeznan uporabnik
5. nov 2001 7:55
Draga Diana! Taka kefirjeva zrnca imam tudi jaz. Jaz kefir pripravljam z mlekom. V kefirju potem lahko zmiksa različno sadje - dobi okusne osveilne sadne napitke. MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek z lososom
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako