Živjo!
Vem, da mi boste pomagali. Zanimajo me recepti za razne likerje (zeliščne in sadne). Prosim za izkušnje kako likerje pripravljate vi in recepte. 1000 x hvala.
Lp
Petra
Živjo!
Vem, da mi boste pomagali. Zanimajo me recepti za razne likerje (zeliščne in sadne). Prosim za izkušnje kako likerje pripravljate vi in recepte. 1000 x hvala.
Lp
Petra
22. jun 2004 10:05
Za jagodovega narežem vrtne jagode in dajem v kozarec plast jagod in plast sladkorja. To ponavljam do vrha. Na vrhu naj bo sladkor. To postavim za 3 tedne na sonce in potem dolijem kako dobro žganje. Enako delam z borovnicami in višnjami. Če imaš rada sladko daj več sladkorja, če ne pa manj. lp Vesna Vesna Milek Recko
22. jun 2004 10:55
Pozdravljeni Lani sem bil na Korčuli kjer je "gazdarica" na nekem kmečkem turizmu za aperitiv častila z žganico iz cvetov vrtnic. V bistvu je šlo je za žganje, kjer so se namakali listi cvetov. A mogoče kdo ve za recept ter kakšne vrtnice so primerne? Zadeva je zelo dobra in atraktivna. LP
22. jun 2004 11:31
Jaz delam višnjev ali češnjev liker, limonov (ali pomarančni) liker in borovničevec. Tudi z rumovim loncem sem že poskusila in je bil enkraten. Od likerjev delam tudi čokoladni, jajčni in teranov ali refoškov liker. Vsi recepti so več ali manj tudi tu na kulinariki. Edino za Limonče nisem sigurna. Če te zanima, ti ga lahko napišem. Suzana
22. jun 2004 12:26
liker divjih češenj sedaj ko bodo zrele divje češnje se zlahka naredi liker. vse kar je je da nabereš vrč oz. kozarec češenj vanj streseš sladkor ter zaliješ z žganjem. postaviš za nekaj tednov na sonce vsake toliko časa malo premešaš in potem ...na zdravje. oblaktereza
22. jun 2004 12:44
Hvala dekleta. Suzanar tebe pa prosim za recepte. Hvala Petra
22. jun 2004 15:54
Jaz sem " sredi " dela. Pripravljem Jegermajster tete Pehte iz baze. Upam da mi bo uspelo. Mi pa žganje zelo hlapi, čeprav imam dobro pokrito. Delam ga pa v posodi za rumov lonec. Lumpica
22. jun 2004 15:58
Za limonče ga napišem jutri (moram doma pogledat). Si mogoče mislila še kakšnega? Suzana
23. jun 2004 8:27
Petra, namakaš lahko dejansko vse, kar ti pade na pamet. Pravzaprav skoraj vse. Kaj te zanima, zeliščni likerji ali kremni? Imam zelo lepo zbirko raznoraznih receptov, zbranih v nekaj letih ljubiteljskega ukvarjanja s tem. Bistvo vseh likerjev je dobro žganje, zato nikar ne verjemi tistim, ki pravijo, da slabo žganje uporabiš za zeliščne likerje. Huda napaka. Slabo žganje da tudi slab liker oziroma grenčico. Poleg tega nikoli ne uporabljam špirita in podobnih stvari. Nekaj likerjev, ki jih redno delam: limončelo, jajčni liker, žajbljev, melisin, metin, žganje iz perle, liker iz bezgovih jagod, amaro lucano, želodčne kapljice, orehov, borovničev, pelinov, amaretto, luštrekovo žganje, liker iz smrekovih vršičkov, liker iz borovih storžkov, češnjev, teranov liker. Absolutni zmagovalec zadnjih let je liker iz bezgovih jagod, ki je po mnenju vseh degustatorjev boljši od borovničevega. Poleg teh preizkušenih imam še vrsto receptov, ki jih še nisem uspela preizkusiti: limonina krema, rosoglio, liker iz mladih bukovih listov, regratov (tega sem enkrat naredila, vendar mi ni bil všeč), razni likerji iz mešanice zelišč ali začimb, liker iz suhih hrušk itd. To področje je nikoli izčrpano. Zahteva pa tudi nekaj znanja o zeliščih. Žajbelj in pelin vsebujeta tudi neko strupeno snov in zato je treba biti previden. piši mi za recepte, ki te zanimajo. Nekaj jih je tudi že v bazi. Aja, še to. Liker iz cvetov vrtnic. Ne hvala. Ne vem, kako je z vašimi vrtnicami, naše imajo očitno "integrirano" plesen, ki je bolj ali manj neuspešno zatiramo z rednim tretiranjem z fungicidi. Te vrtnico so samo za gledati. Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 23. jun 2004 08:31:18
23. jun 2004 8:43
Mimika, prosila bi te za recept za melisin ali metin liker. Ju imam na vrtu, pa ne vem, kaj bi z njima. LP Lijana
23. jun 2004 9:25
http://ales.monolit.si/index.php?stran=recepti&id=2 http://www2.arnes.si/kb/kb_19.html-l2 http://www2.arnes.si/kb/kb_20.html-l2 http://users.volja.net/stane-plut/stran_nova/nasi_pr http://www.rastline.com/viewtopic.php?t=370 Mogoče si malo opomoreš s telimi receptki! NadaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zeljne krpice
Pekoča paradižnikova juha