Želim kupiti kavni avtomat za espresso kavo in za kapučino ,ker so precej dragi me zanimajo vaše izkušnje z temi aparati. Kaj mi priporočate? Pa kje v pri nas se jih dobi ? ivo
JOVAN IVAN
Želim kupiti kavni avtomat za espresso kavo in za kapučino ,ker so precej dragi me zanimajo vaše izkušnje z temi aparati. Kaj mi priporočate? Pa kje v pri nas se jih dobi ? ivo
JOVAN IVAN
10. apr 2004 20:31
Živjo ! Tudi sama sem si želela tak strojček napravico za dišeč kapučino. Lahko ti svetujem poceni varianto, za katero ne boš potreboval več kot 5.000 SIT. V kakšnem supermarketu si kupi tisti lonček za kavo, ki dela esspresso pod pritiskom (zadnjič mi ga je kolega dostavil iz Italije in je cena cca 7 eurov). Dobiš ga v večih velikostih (za 2 kavi, za 4...). Kavo je res enostavno skuhat. Za spenjeno mleko pa je sedaj kar velika izbira nekakih stepalnikov (sicer polavtomatov ampak funkcionira!!!). Le tega pa uporabljaš tako, da mleko pogreješ in stepeš, počakaš kako minuto in je... Sama imam iz "rostfreia" in ne iz teflona, mu nekako ne zaupam... Moram priznat, da je to super pogruntavščina. Cena za material pa ni previsoka. Mislim, da je za poiskusit, če pa se ti zdi to preveč dela, potem pa ti bodo pomagali ostali forumaši, ki imajo izkušnje s kavnimi aparati. Javi nam kako si se odločil in kako si zadovoljen! Lp, Mica maca
11. apr 2004 23:30
Pri nas doma sva z možem čist nora na kavo in kavne avtomate, zato mava doma 3. 2 sta za pripravo kave iz filtra, eden pa je za pripravo expresso in pa capucinotov. Ta za expreso je bil 28.000 je znamke Ufeso in sva z njim zelo zadovoljna, saj ga veselo uporabljava ze leto in pol. Ima kovinsko ročko za pripravo kave, spenjeno mleko pa pripravim v rosfraj lončku z pokrovom. Priprava je enostavna, kava pa božanska. Marjeta Žniderčič
12. apr 2004 9:09
Tudi sama imam aparat za pripravo kapučina. Sicer sem ga kupila v Italiji, vendar pa je na voljo tudi pri nas (DeLonghi) mislim, da se dobi za okoli 15k. Sama sicer pijem črno kavo, vendar ima fant najraje belo kavo. Mleko+Nescaffe+sladkor preprosto spenim v skodelici. Res je, da imam visoke skodelice, ki držijo 4dl. Nalijem do 1/2 mleka. :-D Tina Kuder
14. apr 2004 16:00
Hvala za odgovore , vendar sem imel v mislih aparat v katerega naliješ vodo , nasuješ kavo v zrnju pa ti potem to sam naredi kavo. Verjetno se bom odločil za Saeco royal ,ker je pri nas tudi servis. Lep pozdrav! JOVAN IVAN
14. apr 2004 18:21
Mi imamo doma že 3 leta aparat za kavo DeLonghi. Takrat je stal okrog 20.000. Spodaj v nastavek daš kavo (podoben sistem kot v kafičih), zgoraj naliješ vodo. Tega pride za cca 4 malo krajše kave. Ima tudi nastavek za kapučino, vendar ga ne uporabljamo. Zadeva je super - problem je pri nas, ker imamo lastno vodo in je bolj trda in je potrebno kdaj pa kdaj kamen spravit stran. LP Tina
15. apr 2004 8:49
Kako pa spraviš stran kamen? Mene je namreč strah, da ne bom rabila spet toliko $$ ko se bo ta zamašil. Tina Kuder
15. apr 2004 9:06
Namesto vode v aparat nalijem kis in potem nekaj časa počakam ter ga kasneje vklopim. Postopek se ponovi parkrat z vodo, da se odstrani vonj .. Tina
15. apr 2004 9:32
Ivan15 Kar kupi kavni aparat, ki ga omenjaš! Pri nas ga imamo že več kot 10 let in smo zelo zadovoljni.Delaš lahko tudi kapučin ali čaj, tako da je vsestransko uporaben. Mi sploh ne znamo več kuhati kavo v džezvi! Tudi za tiramisu iporabljamo kavo iz tega aparata, saj lahko narediš kratko ali dolgo kavo, pa tudi zrna ti zmelje na različno debelino. Res, super. LP Nada
3. maj 2004 17:56
Ko že o avtomatih za kavo govorite....jaz pa ti priporočam, da če si ali če ste res pravi kofetarji kupite kavni avtomat od Bosch-a....tipa ne vem, je pa resnično dober, saj ima mlinček zamletje, nstavitve, je tih in ima možnost kuhanja več vrst kave, da se naredit čudovit kapučin itd... No, če ga še nisi kupil sem na voljo pa ti bom povedal iz lastnih izkušenj... lp kuharcek
4. maj 2004 9:22
Kako pa spenite melko v lončku za pripravo pene za kapučino? Kako toplo mora biti mleko? Je pomembno to, da pustite po stepanju nekaj časa stati?Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svedri s parmezanovo kremo
Bučke s sirom