Lepo pozdravljeni!
Ima kdo morda kefirjevo GOBICO - ne kefirjeva zrnca - torej tisto kulturo, ki raste v enem kosu?
Želim vam lep dan in vas lepo pozdravljam
Lepo pozdravljeni!
Ima kdo morda kefirjevo GOBICO - ne kefirjeva zrnca - torej tisto kulturo, ki raste v enem kosu?
Želim vam lep dan in vas lepo pozdravljam
8. mar 2004 16:24
Se mi zdi, da so gobica in zrnca ena in ista stvar - sicer se je pa o tej stvari že kar veliko govorilo (no, pisalo). Mislim, da se je javila ena gospa, ki ima te gobice - pobrskajte malo po starih forumih! LP cervus
12. mar 2004 15:08
Jaz sem ena od tistih, ki se vedno javijo, da imajo kefirjevo gobico. Po zaslugi izmenjave na forumu imam sedaj oboje, mlečno kefirjevo gobico (ki je kot majhna cvetačka, skisa mleko) in vodne kefirjeve kristalčke (kot majhni prozorni kamenčki, dajo se v vodo z limono in sladkorjem, naredi se malo gaziran sok). No, obenem sem že odgovorila, da gobica in zrnca niso ena in ista stvar. Oboje raste, tako da je potrebno odrezati in - podariti naprej ali vreči v smeti. Raje podarim naprej. Zaenkrat je potrebno še priti iskat k meni v Kranj, imam pa navodila prijazne gospe s Primorske, kako to posušiti in poslati po pošti (gobice morajo zrasti, moram še naštudirati sistem, preizkusiti itd.). Iskalec mora dati kar veliko postov z navodili, izkušnjami v zvezi s kefirjem, tudi moji dolgi, dolgi posti so vmes, kar poskusi. Če ne bo šlo, mi piši na mail. Tudi za oddajo gobic mi vsi pišite na mail. In še Jernej - imam težavo, da ne morem odgovarjati na prejete maile, že nekaj časa ne. Ko napišem sporočilo v odgovor, napiše, da stran ne more biti prikazana. Poskusila sem tudi poslati čisto novo sporočilo nekomu na forumu, pa ne gre. DanaS, ki si mi pisala za gobico, piši mi še enkrat in noter napiši mail, kamor ti lahko odgovorim. Za gobico pa ni probema, z veseljem jo oddam. LP Fani Sporočilo je spremenil(a) Fani dne 12. mar 2004 15:22:51
15. apr 2004 11:48
Lepo pozdravljeni! Če slučajno kdo želi kefirjevo gobico, vam sporočam, da mi je precej zrasla in jo lahko komu malo odstopim, če želi.
15. apr 2004 11:53
O.k. vemo, kje bomo dobili gobico. Sedaj pa povejte, kako delate kefir. (Marta ali si ti kaj bliži "metropoli"?) Pozdavček!
15. apr 2004 11:57
Jaz sem iz Ljubljane. Kefirjevo gobico dam v mleko sobne temperature in čez 24 ur je narejen. Potem ga ponavadi kar spijem, je pa še ogromno drugih variant uporabe, o katerih so tule že ogromno govorili.
15. apr 2004 15:04
Imam tudi kefirjeve kristalčke (drugi teden bodo za oddat), sem iz Slov. Bistrice. danica spelic
15. apr 2004 21:25
Joj ravno pred dnevi je mami dobila te kristalčke o katerih govorite in sedaj namaka limono in fige in tiste kristalčke, da bo dobila ene vrste šabeso-baje-zato sem se že priporočila za kristalčke, in ko se pomnožijo jih z veseljem tudi jaz odstopim-sem pa prav tako iz okolice Kranja!! ANJA
15. nov 2004 18:47
Zanima me koliko časa lahko uživam kefir v kombinaciji z mlekom. Gobico sem dobila v mescu juniju in še danes ga z možem pijeva vsako jutro. Posebno meni se je uredila prebava in mi kefir zelo ustreza. Hvala za odgovor in lp, A Alenka Črnič
19. nov 2004 12:22
Gobico sem dobila pred kakšnimi 3 leti in še vedno ga pijem. No, ne čisto vsak dan, pa vendar. Na Kavkazu so menda zato tako dolgo živeli, ker so ga pili vseh 100 in več let... tako da ni bojazni.
16. apr 2012 10:57
Ojla!
Po dolgem času so spet vzpostavljeni pogoji za gojenje meni tako dragih kefirčkov, tako vodnih kot mlečnih , pa me zanima, če jih ima kdo kaj viška in bi jih bil pripravljen deliti z menoj. Izkušenj imam kar nekaj, tako da z navodili ni panike In ker imam dobre izkušnje, se že veselim malih prijateljčkov in pomočnikov.
Tudi kombuška bo prišla na vrsto, ampak ne še takoj
Pozdravček!
Vrana
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Evitine Jakobove pokrovače
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način