Ali kdo ve kako se to pripravi. Seveda me zanimajo sestavine in postopek priprave.
Tanja
Ali kdo ve kako se to pripravi. Seveda me zanimajo sestavine in postopek priprave.
Tanja
9. feb 2004 12:56
Pecenim paprikam odstrani semena.Napolni jih z zmesjo skute,ki jo zacinis z cesnom,drobnjakom,soljo in poprom.Zalij jih z marinado olja,kisa,soli,cesna in petersilja.Nekaj ur pusti v hladilniku,da se sestavine prepojijo med seboj. Ponudis kot solato,na paprike lahko narezes tudi na trdo kuhano jajce. Vesna Leben
11. feb 2004 18:53
Hmmm..se zdi da je imela Tanja v mislih paprike, pečene v pečici z nadeom vred?! Kakorkoli, tako jih delam jaz: za 4: 4 rdeče paprike (vsak tako dobi 2 polovički) 500 g skute 3 jajca lonček kisle smetane sol, poper navaden Sir, malo fetke po želji por olivne olje Pečico daš an 180° C. Papriek opereš, odstraniš semena, vasko pariko prepoloviš in nadevaš z nadevom. Pripraviš ga tako da dobro pretlačis skuto s kislo smetano, soliš, popopraš. Noter vmešaš še malo pretlačene fetke in 2-3 pesti naribanega sira. Stepeš rumenjake, da se speni in primešaš skuti. Posebej stepeš beljake s soljo in to dodaš k rumenjakovo-skutini mešanici, rahlo umešaj da ostane noter čim več zraka. NAdevaj vsako polovičko paprike, čez nadev pa na vrh poterosi še malo naribanega sira ali pa kar celo ne preveč debelo rezino, ki jo održeš kar z nožem. Če želiš, lahko prej na olivnem olju poporažiš še malo pora in ga primešaš skuti. Tudi zelo dobro! Še posebej, če skupajs porom popečeš malo na trakce narezanega pršuta ali pancete. To bo verjetno bolj všeč moškiim oz. tistim, ki ne morejo brez mesa :) Zraven ponudi zeleno solato. Dober tek Zala
12. feb 2004 9:58
Se mi že cedijo sline. Predlagam, da zgoraj navedeno pošljete kot recept. TanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Peresniki po bolonjsko