A je kdo na kulinariki, ki bi mi lahko takoj javil, kaj naj počnem s 5 beljaki. Naredila sem namreč Polakov jajčni liker, pa so mi ostali beljaki. Vetrnic ne bi delala.
Help!
inka
A je kdo na kulinariki, ki bi mi lahko takoj javil, kaj naj počnem s 5 beljaki. Naredila sem namreč Polakov jajčni liker, pa so mi ostali beljaki. Vetrnic ne bi delala.
Help!
inka
15. jan 2004 16:56
http://www.gourmetsleuth.com/leftovereggwhites.htm Na koncu strani je nekaj receptov. Iztok Umek
15. jan 2004 16:57
Na hitro lahko naredite biskvit samo z beljaki in poljubno namažete s kremo ali zapečete s sadjem. Recept je sicer za 7 beljakov, pa si ga prilagodite, je pa zelo rahel biskvit, tako da se ga splača poskusit! BISKVIT SAMO Z BELJAKI 7 beljakov 16 dkg sladkorja v prahu 18 dkg moke 16 dkg margarine 2 žlici mletih orehov/lešnikov če želite temen biskvit pa še 2 žlici čokolade v prahu Beljake stepete v trd sneg, dodate sladkor in margarino, na koncu pa še moko, orehe in kakav. Specite na pomaščenem in pomokanem pekaču. Lep pozdrav! Anja
15. jan 2004 17:06
Najlepša hvala obema. Lotila se bom biskvita in to takoj. Sporočim, kako je uspelo. Čao inka
15. jan 2004 17:10
Anja A ja, še to: koliko časa pečem in na kakšni temperaturi? inka
15. jan 2004 17:11
Jaz včasih, ko mi ostanejo beljaki, dodam kakšno jajce zraven (odvisno od števila beljakov) in si naredim rezance za juho. Sicer so bolj beli, pa nič zato, so vseeno dobri. Lp, Silva
15. jan 2004 19:19
Hja težko vam rečem koliko časa pečete, ker imamo pač različne pečice. Ponavadi pečem na 180c pa toliko časa da biskvit na robovih čisto malo odstopi od pekača, pa po občutku-saj znate. brez skrbi! Lep pozdrav! Anja
15. jan 2004 21:35
ALi je možno, ad se margarina v tem receptu enostavno izpusti? LP Zala
15. jan 2004 22:48
Jah tega pa nevem, verjetno boste morala poizkusiti sama. Lep pozdrav! AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špargljeve blazinice
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)