Prosim za nasvet kako skuhati marmelado iz pomaranč. Verjetno z želirnim sladkorjem v razmerju 1:1 ne morem zgrešiti, me pa zanima kakšne začimbe lahko dodam, ali je potrebno kožico olupiti, itd.
Hvala vnaprej!
Prosim za nasvet kako skuhati marmelado iz pomaranč. Verjetno z želirnim sladkorjem v razmerju 1:1 ne morem zgrešiti, me pa zanima kakšne začimbe lahko dodam, ali je potrebno kožico olupiti, itd.
Hvala vnaprej!
15. jan 2004 16:44
http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,,FOOD_9 Nekaj podobnega. Verjetno lahko ustrezno modificiras. Ali pa tukaj: http://www.fatfree.com/recipes/fruits/orange-jam Iztok Umek
15. jan 2004 20:16
Še link na eno, tudi preizkušeno varianto. http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=18585&
15. jan 2004 22:54
Njam, ste mi kar malo pocedili sline ob tej pomarančni marmeladi. Jaz bi se odločila za dodatek cimeta in klinčkov, se mi zdi da ta dva okusa zelo dobro "sodelujeta" s pomarančo. Tudi mene zanima če bi bilo potrebno pomaranče olupit oz. verjetno marmelado na koncu precediti? Samo vprašanje je koliko marmelade potem dobimo iz 1 kg pomaranč? Lep pozdrav! Anja
16. jan 2004 7:33
http://www.tiptree.com/ Lahko jo tudi kupite (prodaja jih Maximarket). Wilkin & Sons "Crystal" Marmalade je ena najboljsih marmelad, kar jih poznam.
16. jan 2004 16:58
poskusi marmeladi dodati malce ingverja, je boljse kot cimet in klincki meni je vsec pomarancna lupinica v marmeladi, je pa res, da jo olupim cisto na tanko in tanko narezem na trakce. Ves beli del in peske pa zavijem v gazo, ki se nato kuha (pektin!!) skupaj s pomarancnim sokom, mesom, lupinicami in vodo priblizno 1/2 ure, gazo odstranim (ne ozemam prevec, ker pride marmelada motna) nato sele dodam sladkor in kuham dokler ni dovolj gosta. Ker ne dodam posebej zelina vse skupaj kar traja kake pol ure, prvic ko je zelo rahlo vrela pa mislim da sem jo kuhala celo uro. Ne spomnim se koliko tocno pride marmelade, ker sem jo veckrat kuhala malo mesano (pomarance + limone + grenivke) mislim pa da 5-6 malih kozarckov. LP,R.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Škotske mesne kroglice s pivsko omako
Miklavževi parkeljni