Malica v službi

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

tema odprta - 18. dec 2003 10:58 | ogledi: 25.208 | odgovori: 25

Zanima me, kaj drugi malicate v službi, če npr. nimate možnosti pojesti tople malice v bližnji gostilni oz. še to kaj se vam zdi bolj zdravo sendvič ali zrezek s krompirjem (kot primer, kar dobiš v gostilni). Saj vem, da nič od tega ni najbolje, a če izbiraš med dvema možnostima, kaj je manj slabo. Jaz žal ob sadnju ne bi mogla vzdržati do 16.h popoldan. Je po vašem mnenju boljši sendvič samo s sirom ali samo s salamo ali kombinacija?

Prosim za ideje?

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

18. dec 2003 11:22

Joooj, katastrofa te malice v službi!!! Vidim, da nisem edina, ki me pestijo te težave. In še slabše bo, obeta se mi namreč urnik od 10.00 do 18.00 ure!!!! Najmanj uro prej moram od doma, torej ob 9.00, saj v mestu ni parkirišč in tako krožim, dokler kaj najdem. Torej bo moj prvi obrok pred službo skromen zajtrk in moj prvi "normalen" obrok v celem dnevu, večerja. Če pridem domov ob 18.30, jo moram najprej skuhat in to nekaj časa traja. Jedla bom ob nenormalnih večernih urah in nabirala kilograme brezveze! Prav skrbi me. Če čas dopušča (kam smo prišli?!?!), grem v bližnjo gostilno na toplo malico. Kuhajo "po domače" in imajo solidno izbiro. 30 minut odmora je za normalno hranjenje premalo. Tortica, kaj pa sendvič z zelenjavo in polnozrnatim kruhom? Včasih sem prisiljena jesti tudi sendviče, k sreči ne prepogosto, tedaj kupim zelenjavnega, brez sira in brez namazov. Proti popoldnevu pa jem še kako sadje ali jogurt. Vsem pa brez ovinkarjenja povem, da nisem zadovoljna - nikoli nisem ravno prav sita, zmeraj imam občutek lakote, ki potem vodi v drobne pregrešne prigrizke. Ko pridem domov nekaj pred 18.00 (za zdaj še evropski urnik, potem pa XXX urnik pojem še nekaj malega in ko je čas za spanje, je v želodcu luknja!!! Nikakor ne morem uredit tega ritma!!! Se opravičujem za ta izbruh jeze. Morda bo koga le prepričal v to, da se mu v 7.00 do 15.00 godi bolje, pa še čas za družino ima, in čas za sprehod po sončku. No, je pa tudi slabše ponekod... TanjaG.

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

18. dec 2003 11:36

Zdravo, moznosti je kar veliko, odvisno pac od casa, ki ga imas za pripravo. Ce nisi nikoli imel malice ali kosila v sluzbi, se pac organiziras. Naj ti dam nekaj preizkusenih idej. Vse lahko pripravis ze dan prej doma in neses v sluzbo v posodi taperware ali v termovki: - hladna rizeva solata (1): v kuham riz dodas koscke sunke, sira, oljk, kislih kumaric, paprike; - hladna rizeva solata (2): v kuhan riz dodas tunino, zelene oljke - hladna solata iz testenin (1): kuhani peserniki + pesto na mrzlo - hladna solata iz testenin (2): kuhane testenine + sezonska zelenjava (po okusu) + mozzarella - zelenjavna juha (tega sicer jaz ne delam, vedno pa jo pripravlja kolegica in je zelo zadovoljna) - kos pice, ki je ostal od vecerje prejsnjega dne - velika mesana solata s koscki sira, koruzo, oljkami ipd. Sicer pa lahko v rizeve solate in solate iz testenin, kot tudi v mesane solate dodajas vse, kar ti je vsec, mesas okuse, dodajas ... Jaz npr. ne dodam nikoli majoneze, vem pa, da marsikomu to zelo ustreza. Nikar pa se ne hudujte prevec nad svojimi urniki, nekaterim se, na razvitem zahodu, godi se slabse ..... LP ribica

pina  

član od: 22.4.2003

sporočila: 49

18. dec 2003 12:36

Za malico si najraje naredim jogurt (sadni-250g) z ovsenimi kosmiči -(6 žlic) in malo žličko lanenih semen. In sicer vaj pol ure prej. Zraven pa 2-3 kose različnega sadja. PA zdržim do 16h in to brez zajtrka. Včasih za zajtrk pojem jabolko, potem pa do malico veliko količino vode. Ko pa jem v službi (okrog 11.30) toplo malico, pa je doma obrnjeno-sadje. pina

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

18. dec 2003 13:54

Jaz imam krompir na celi črti, v šihtu smo dali na kup denar in si kupili mikrovalovno. Pa še nekaj je za pohvalit, včasi mi zapaše pizza in samo pokličem v Trto, povem kakšno pizzo bi in kdaj. Ko pridem tja, mi jo prinesejo, še preden se razkomotim. Pa tudi drugače grem rada v Atija po sendvič z mozzarello ali pa zelenjavni sendvič, odkar pa je odprta Paninoteka, se rada sprehodim tudi do tam. Solato imam že s sabo, pa je imitacija kosila scuprana. Največkrat pa si skuham doma vnaprej, dam v skrinjo in potem jemljem s sabo. Pa tu je še Ljubljanski dvor z veliko izbiro... Čau, Loni

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

18. dec 2003 17:05

jaz sem z gorenjskega konca pa ne verjamem, da bi bilo v ljubljani kaj drugače. ker sem v službi od 9h do 19h moram obvezno tudi kositi ,mi kosilo pripeljejo v službo. saj so podjetja, ki pripravljajo in dostavljajo hrano. dokler ne ugotoviš kateri je najboljši se sicer malo zrediš ker ješ samo dunajce in pomfrit, kasneje pa ti gredo že na roke in se lahko še malo zmišljuješ ker si pač njihova stranka.tudi ni tako drago saj stane topla malica 750,00 sit.

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

22. dec 2003 9:52

Samo dodatna ideja poleg običajnih sendvičev. Začela sem peči mafine, v bazi so krasni mafini z ovsenimi kosmiči in jabolki. Seveda jih doma nihče razen mene ne mara, zato sem se bila prisiljena znajti. 12 mafinov ne morem pojesti, zato sem jih začela zamrzovati... Skratka, danes si jih napečem dvojno ali celo trojno količino, 24 in več mafinov, zamrznem. Zvečer vzamem 3-5 mafinov ven, dam v vrečko in na dno torbice. Drugi dan v službi so odmrznjeni, ne več ledeni in - dobri. Če bi imela še mikrovalovno, bi bila topla malica... Pa gre tudi brez. Krasna, dobra, zdrava zamenjava za tu in tam namesto kruha. Prav paziti moram, da mi jih kolegice vse ne pojedo oz. da jih čisto ne razdam... Glede mafinov: če nimate pekača z vdolbinicami, gre lepo tudi tako, da dvojno količino spečete v pekaču in narežete na kocke. Podobno delam tudi s pitulicami (forum med.over.net, ogromno debat, recept z izkušnjami; na kratko - podobno je bureku ali sirovemu zavitku; če kdo želi, lahko od tam tudi prepišem recept). Pitulice so mi všeč zato, ker so pripravljene in pečene za enkrat vzeti v roko, nič ne teče, nisi ves masten, po potrebi lahko odložiš na prtiček. Všeč mi je tudi zato, ker enkrat daš takšen zelenjavni dodatek, drugič drugačen, od špinače do jajčevcev, drugič lahko dodaš sadje, pa tudi čisto brez dodatkov je dobro. LP Fani

SpringFlower  

član od: 19.11.2003

sporočila: 35

22. dec 2003 11:52

Tudi jaz sem na sendvičih. Pri nas gre vsak dan naš prijazen asistent po malico v trgovino [kjer imamo odprt račun] in prinese kruh in salame in sire, jogurte ipd... Včasih prinesemo toaster in imamo tople sendviče in včasih na koherju za kavo skuhamo hrenovke in imamo hotdog-e. Včasih si izmislimo burek, ki ga imajo zdaj že v vsaki trgovini. Z vrelo vodo iz "vodomata", se da naresti tiste quick župce. Ves čas imamo na zalogi tudi kake kosmiče, nutello in marmelado ter sezonsko sadje. Ugotovila sem, da sendvič, čeprav vsak dan, ne škoduje, če je kruh bolj črn ali polnozrnat, če notri ni obilica majoneze in mastnih salamic, če je notri kaka kumarica ali paradižnik, sploh pa če vsak dan zraven spijem en kefir ali jogurt namesto sladkih sokov, kakavov ali raznih smetanovih skutnih desertov [tega tako ali tako nebi smela, ker sem diabetik]. Če bi pa vsak dan jedla belo žemljico, majonezo in veliko dobre suhe salame - je pa vseeno če si jo prilepim kar na rit, ker bo tam tako ali tako pristala <-- preizkušeno... Na žalost skrb za zdravo hranjenje vzame veliko časa in mnogo energije [pa še denarja], za katere smo prepričani, da jih nujno potrebujemo za kaj drugega. S tem imam večne probleme, ker vem tudi, da lačna pa nisem za nobeno rabo, pa še sitna sem potem... Svojo malico največkrat zelo nezdravo pojem pred računalnikom. Vesna

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

23. dec 2003 23:15

Očitno nas je čisto preveč takih, ki nimamo druge izbire kot da v službi jemo hitre (in žal največkrat nezdrave) malice. Jaz sem se sendvičev, pic, burekov in podobnih zadev že čisto prenajedla, zato ponavadi prinesem kar kaj od doma. Meni najbolj paše kos polnozrnatega ali črnega kruha, na katerega namažem kak namaz - od različnih sirnih namazov kot je tamar, topljenih sirčkov, prek vegetarijanske paštete (ne jem mesa), do domačega tuninega namaza ali pa papričnega namaza od Ete. Če sem "taprave" volje, to obložim s kako rezino paradižnika ali sveže paprike. Včasih pojem kak probiotični jogurt ali sadni jogurt z mueslijem. Obožujem tudi skuto s sadjem Obstgarten ali pa si privočim kar pol ali celo malo navadno skuto od ljubljanskih mlekarn, ki jo pojem skupaj s kruhom. Če delam popoldne ali se mi zjutraj slučajno ljubi, si naredim kako riževo/testeninsko solato. Super je tudi, če si lahko v službi narediš eno pošteno skledo sadne solate oz. narezanega sadja. Če zapaše kaj toplega, je primerna "hitra juhca" ali "hitre testenine", čeprav ta hrana menda vsebuje precej konzervansov in zato ni ravno priporočljiva za vsak dan. Pa še manj zdrave zadeve, ki včasih zapašejo: lonček pudinga, mleko+kruhov kifeljc, croissant+čaj, kak kos potice/jabolčnega ali kakega drugega zavitka. Od časa do časa pa tud kak sendvič ali pa burek ni nezdrav... V našo stavbo pride en človek, ki mu pravimo sendvičar, in ima med drugim tudi sendviče s polnozrnatim kruhom in samo z zelenjavo... So kar fajn tisti sendviči... Predvsem pa meni proti lakoti v službi najbolj pomaga, da jem zajtrk. Tako je malica lahko skromna, pa vseeno zdržim do 18. ure. Če pa ni zajtrka, bi pa pojedla vse, kar mi pride pod roke... Pa še nekaj: zrezki s krompirjem, cele pizze ali pa druge malice, ki jih lahko ješ v gostilni ali naročiš v službo, so po mojem mnenju preoblina malica. Če se jaz najem česa takega, sem neuporabna vsaj dve uri, ker se polenim in postanem zaspana...Potem se pa nalivam s kavo, kar je pa spet totalno nezdravo...Kako je pa z drugimi, pa ne vem... lp, maja

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

24. dec 2003 7:06

Hvala vsem za mnenja, imamo res podobne probleme. Se pa zelo strinjam z Majo, da so zrezki s krompirjem preobilna malica in si po njej kar zaspan in lenoben. Jaz gre na tako toplo malico tudi zato, ker se tako malo utrgam iz pisarne in razbijem tistih 8 ur za računalnikom. Nimamo jedilnice v stavbi (nam jo obljubljajo po novem letu), ko bo to, bom tudi lahko od doma prinesla kaj več kot suh sendvič ki ga na skrivaj grizljam ob ekranu, ko pa imam polna usta, potrka na vrata in potem ne vem ali naj grizem naprej, pogoltnem na hitro ali kaj. Stranke so sicer vljudne: Dober tek, vidim da jeste, a nerodno je vendarle. Ne morem pa v gostilni jesti svojega sendviča, bi me nekam poslali.... Zajtrk mi žal ne paše, smo pač različni. Treba pa je poslušati svoje potrebe. Nekaj časa sem se silila doma zjutraj nekaj pojesti, a mi ni šlo dolgo. Natrosili ste mi pa kar nekaj idej, hvala vsem, aha še to, meni so tudi tisti zelenjavni sendviči od Petrola zelo dobri. Kaj mislite o njih?

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

22. jan 2004 9:20

Zdravo! Kje se lahko v LJ hitro in poceni dobi toplo malico? Obstajajo podjetja, ki ti toplo malico prinesejo v službo, kot opisuje coco chanel? Ima kdo naslove in telefonske številke teh podjetij? Brat se je namrec pred tremi tedni zaposlil v LJ (prej je od rojstva živel v tujini in mesta ne pozna), zato me je prosil za kako idejo. Dela pa nekje v starem mestu. Za vsako pomoc vam bo hvalezen, ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti