Zdravo! Rada bi da mi pomagate z recepti za pripravo sladic ipd. iz kakijev. Hvala
Petra
Zdravo! Rada bi da mi pomagate z recepti za pripravo sladic ipd. iz kakijev. Hvala
Petra
11. nov 2003 10:17
V novembrski Vivi je en lušten - v pečici zapečen kaki z mascarponejem. Meni je zgledal prav čau, Loni
11. nov 2003 11:15
Hvala. Vive nimam zato te prosim, da ga ob priliki zaupaš še nam. Hvala Petra
11. nov 2003 13:38
Greh meseca Pečen kaki s sirom mascarpone Potrebujete: 4 zrele kakije, 3 žlice medu, 2 žlici limetinega soka, 1 čajno žlico vanilijine esence. Priprava Pečico segrejete vsaj na 200°C. Kakije prerežete, položite v pekač, prelijete z medom in položite v pečico. Pečete samo toliko časa, da postanjeo na vrhu zlato rjavi. Takoj jih poškropite z limetinim sokom. Medtem ko se kakiji pečejo, stepete mascarpone, vanilijo in ostanek limetinega soka. Kakije preložite na krožnike, prekrijete z "začinjenim" sirom in postrežete še vroče. Potem je pa v članku omenjen še en recept, pa prilagam še tega. KAKIJEV KOLAČ 1/2 skodelice masla 2 skodelici sladkorja 1 jajce 2 skodelici moke 1 skodelica rozin 1 skodelica paranskih orehov 1 skodelica kakijevega mesa pecilni prašek cimet mlete nageljnove žbice kanček soli Stepemo maslo, sladkor in jajce. Dodamo še vse druge sestavine in ko so dobro premešane, rahlo primešamo še kaki. Testo prelijemo v pomaščen pekač in ga pri 180°C pečemo približno 40 minut. Avtorica članka je Meta Krese, naslov pa "Ne pozabite nanje". Po moje so paranski orehi brazilski orehi in verjetno so mišljeni mleti oziroma sesekljani, namesto vanilijeve arome pa tudi lahko uporabiš kar vanilijin sladkor. Čau, Loni Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 11. nov 2003 13:39:23
11. nov 2003 21:14
Ledena kupa s sadeži 2 kakija 1 polna žlica marelične marmelade 150g smetane 2 žlici sladkorja 300g vanilijevega sladoleda 13 žlic ananasovih kock 12 kuhanih mareličnih polovic Kakije operemo, olupimo in razkoščičimo. Skupaj z marmelado jih zmeljemo v pire. Smetano trdo stepemo s sladkorjem. 4 skodelice za sladoled napolnimo s sladoledom, garniramo s po 3 žlicami ananasovih kock in s 3 mareličnimi polovicami. Sladoled prelijemo s kakijevim pirejem in okrasimo s stepeno smetano. Bernarda
12. nov 2003 17:07
Zivjo! Prej sem po TV gledala zanimiv recept s kakiji - desert.Ce je kaki dovolj zrel, ga kar zmiksamo (drugace pa ga prej malo skuhamo) z rumom in sladkorjem. Nalijemo ga vkozarec, potem pa nanj damo nekaksne cvrte miske iz ribanega sladkega krompirja, jajc in moke. Mogoce je bila zraven se kaka zacimba, pa se je ne spomnimKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pohorska gibanica
Pekoča paradižnikova juha