Morda kdo ve, kako iz žganja in medu pripraviti dobro medico?
Marta
Morda kdo ve, kako iz žganja in medu pripraviti dobro medico?
Marta
neznan uporabnik
15. mar 2001 11:58
To čemur ti praviš medica je v bistvu medeno žganje. Medica je v bistvu vino narejeno iz medu. Za medeno žganje bi ti priporočil 33 dag medu (za bolj sladkosnede cvetlični ali pa drugi sladek med), 1/2 l žganja in vse skupaj doliješ z vodo do 1 l, tako da imamo dobrih 20% alkohola. Jaz dam namesto žganja (žganje potegne okus) 1/4 l čistega alkohola. Ta recept da bolj medeni liker kot pa medeno žganje. Lahko pa z več ali manj medu in alkohola dobiš svojo priljubljeno medeno alkoholno pijačo! Na zdravje! Dragoneznan uporabnik
15. mar 2001 15:02
Drago, najlepša hvala za recept! Lep pozdrav Marta Marta
6. jul 2004 16:19
Marta. Jaz delam medeno žganje tako, da vzamem alkohol meter, pomerim vole in dolivam toliko časa prekuhano vodo, da dobim 43%vol. Potem na liter tako razredčenega žganja dam 60dag medu. Tako vedno naredim enako močno medeno žganje. Kasneje, ko je v žganju med, ne moreš meriti vol-e! Marjan sasa
30. avg 2004 12:09
In kako se pripravi medico oziroma medeno vino? ana
19. dec 2004 7:21
To čemur vi pravite Medeno žganje je Medeni liker. Medeno žganje je,na kratko, destilat medice in je prosojno kot vsako drugo žganje. Matjaž
27. dec 2005 20:45
Medeno žganja je lahko zelo različne sestave. Med drugimi recepti se uporablja tudi mešanica domačega žganja, medu, cvetličnega prehu in čebeljega propolisa. ker je takšno medeno žganje resnično polno zdravilnih učinkovin, je seveda redko v širšem krogu uporabe, saj ga pravi poznavalci hranijo res samo za najbližje prijatelje. rakicarKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svinjska ribica
Peresniki po bolonjsko