14. okt 2010 12:51
Mi smo jih tudi imeli dve zimi zapored polno trato in so krtine izgledale, kot da je trata eno samo gradbišče, polno navoženih kupov materiala. Pa je bil moj fant prepričanja, da jih bo pregnal s tem, če redno čisto vsako krtino razkoplje, poravna po zemlji. Jaz sem se sicer jezila nad tem, češ, da bo trava prekrita z zemljo in kamenjem in bo čez to zrastel samo še plevel, trava pa ne, no pa sej sčasoma tko al tko plevel premaga travo, ampak zmagal pa je, travca je pa tud rasla. Sčasoma je bilo vedno manj lukenj in naslednjo jesen se niso spet tko množično začele pojavljati, tko da je to ravnanje krtin z grabljami pomagalo.
Sej se sliši skeptično, ampak je on delal le to, ni uporabljal nobenih drugih preparatov.
Kot zanimivost naj pa še povem, da je nekega jutra prišel spet na travo, poravnat edino krtino, ki je bila takrat in ravno ob tem času iz luknje pokuka krt - on pa ga ujame, prime za repek, ga gleda, pa reče ... eh, kaj, tudi ti imaš pravico živet in ga spustil na sosednji veeeelik travnik, na tistem travniku pa so kosili travo za mrvo. Pa se je zgleda krt potem preselil drugam, verjetno iz zahvale, da je ostal živ, haha.
Pa še nekaj .. če nič ne bo pomagalo v boju s krti in krtinami, pa si pridobite mačka, sej jih povsod ponujajo, mogoče bo pa ta maček imel nagon preganjati glodalce.
anka