Jegličevi cetovi

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

tema odprta - 12. jul 2010 12:51 | ogledi: 5.508 | odgovori: 10

Prosim za pomoč! Imam šopek rumenega jegliča,ki bi ga rada spremenila v kako mazilo ali olje.Imate kakšen recept?

dididala

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

12. jul 2010 13:03

Rumeni jeglič, kaj je to? Kje si ga nabrala? Možni sta dve vrsti, spomladanski ali visoki, bi rekla, da zdaj rasteta in cvetita kvečejmu kje nad 1500m.

Prvič slišim, da bi se uporabljala za mazilo. Priporočam ti, da se tukaj malo podučiš:

http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=15

Na misel mi je sicer prišlo, da imaš moda lučnik, ki zdaj cveti in se ga res namaka v olje.

Imaš tole:

 ali tole:  (vira sta vidna na fotkah)

rimljanka

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

13. jul 2010 11:49

PARDON,ognjič !! dididala

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

13. jul 2010 12:55

To je pa povsem nekaj drugega

 

Za osnovo rabiš neslano svinjsko salo ali kokosovo olje (maslo), segreješ ga na temperaturo, ki jo uporabiš za cvrtje zelenjave, dodaš cvet ognjiča, nekaj listov in stebla, precvreš (pazi, da ne zažgeš).

To, je to !!!!

Ostali dodatki v mojem mazilu:

cvet kamilice, sivke, list ali dva bazilike, mete ali melise, najde se tudi kak cvet arnike ( če jo uspem nabrati ),konček lista aloe  , čebelji vosek, zrno smrekove smole, šentjanževo ali arnikovo olje, kaplica esence iz grenivkinih pečk in kaka kaplica eteričnega olja za prijeten vonj.

Seveda so to dodtki, dodani ognjiču manjši količini.

Vseskupaj pustim stati 24 ur, segrejem in precedim skozi bombažno kopreno in nalijem v dobro sterilizirane lončke.

Vosek počasi stopim v vodni kopeli, dodam olje in vseskupaj dodam, ko je mazilo že precejeno

 

 

 

kobra 1

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

13. jul 2010 16:36

Hvala,komaj čakam,da začnem ustvarjati dididala

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

13. jul 2010 16:42

Odprla sem novo temo,ker sem naredila napako v imenovanju rastline jeglič-ognjič.Ko pa v iskalniku odtipkam ognjič mi odpre, uporabo ognjiča v prehrani,kar pa ne rabim dididala

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. jul 2010 21:13

dididala je napisal/a:
Odprla sem novo temo,ker sem naredila napako v imenovanju rastline jeglič-ognjič.Ko pa v iskalniku odtipkam ognjič mi odpre, uporabo ognjiča v prehrani,kar pa ne rabim dididala

Lahko bi pa napačen naslov teme popravila, kajne?

rimljanka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. jul 2010 21:24

Rimljanka, preveri še ti. Kot je meni pokazalo, uporabniki sami  naslovov ne moremo popravljati. Vsaj pred časom je bilo tako.

Cila

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. jul 2010 21:35

Zgleda, da res. Nisem še im ela potrebe po spremembi naslova, pa ne vem. No, moderatorja se pa lahko prosi, aneda?

rimljanka

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

14. jul 2010 14:39

Sem se naučila iskati po iskalniku, nisem opazila iskalnik po forumih. dididala

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti