Zanima me kako vlagate jurčke in ostale gobice v kis? Prosim za recept s količinami(razmerje kis:voda, sol, ...).
LP;
Solzica
Zanima me kako vlagate jurčke in ostale gobice v kis? Prosim za recept s količinami(razmerje kis:voda, sol, ...).
LP;
Solzica
23. sep 2003 10:43
Nikoli ne merim koliko česa - malo po okusu. Bom pa pogledala doma, ker sem v Vandelinin knjigi zasledila zelo zanimiv recept z malo več olja.Ti sporočim jutri. Suzana Zaletel
23. sep 2003 11:18
A olje gre tudi noter? Solzica
23. sep 2003 12:50
Solzica, jaz večkrat vlagam gobice in imam čisto preprost recept. Vedno si pripravim mešanico odvisno od količine gobic. Npr. majhne šampinjone v kropu kuham cca 10 minut. Odcedim in nadevam v kozarce, kjer dodam še kakšno šalotko in košček lovorja. Zalijem z vročo mešanico: 2 dcl kisa za vlaganje 4, 5 dcl vode žlička soli (po okusu) žlica celega popra Isti način uporabljam tudi za ostale gobice... Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 23. sep 2003 12:51:13 Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 23. sep 2003 12:51:38
23. sep 2003 13:14
Jaz jih pripravljam enako, samo da jih zalijem z nerazredčenim vinskim kisom. Ta varianta mi je bolj všeč, kot kis za vlaganje. Solim pa že vodo, v kateri jih vrem. Milanka
23. sep 2003 14:06
moja mama gobe prekuha v zelo osoljenem kropu (cca 3 min). Kis in voda sta v razmerju 1:2, v to doda še nekaj sladkorja, soli, lovorja in celega popra. Odlično!
23. sep 2003 14:23
Jaz sem letos prvič vlagala jurčke, narezala sem jih na večje kose, obarila, naložila v steklene kozarce, prelila s kisom( 1 del kisa-belega za vlaganje, 3 deli vode, sol, lovor. list, poper v zrnju). Enostavno, hitro, za moj okus ravno prav kislo! Lep pozdrav! Anja
23. sep 2003 15:16
Zelo dober nasvet: Kozarce napolnimo z gobami samo do polovice kis pa do roba. Tako ne bodo nikoli sluzasti. Bolj ko so kozarci polni gob, bolj sluzaste bodo. Suzi, recept z oljem pa v četrtek p.s. težka noč je bila za mano nisem uspela do danes Sporočilo je spremenil(a) SUZANAZ dne 24. sep 2003 15:51:34
30. sep 2003 11:06
vandelinin recept: 1 kg gobic 2,5 dcl olja 1/2 dcl kisa za vlaganje sol, poper v zrnju, lovorov list Zavremo olje in kis dodamo narezane in očiščene gobe ter začimbe. Nekaj minut naj vrejo. Nato daj v kozarce.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špargljeve blazinice
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami