Rad imam kefir, vendar se o tem zelo malo piše. Vem še izpred let, da obstajagobica oz. zrnca za izdelavo le tega. Kje bi to dobil?
Marko Tušek
Rad imam kefir, vendar se o tem zelo malo piše. Vem še izpred let, da obstajagobica oz. zrnca za izdelavo le tega. Kje bi to dobil?
Marko Tušek
17. sep 2003 9:11
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1818 Odpri to stran, pa klikni tam pri Fani in ji pošlji elektronsko pošto, ona gobico sigurno ima. Lp Loni
17. sep 2003 13:41
Pred časom sem jo zamrznil, ker sem se prenapil kefirja. Poskusil jo bom aktivirat in če bo šlo se slišimo. pld Bojc
17. sep 2003 14:34
Saj drugače se ga da dobiti tudi na srednji agroživilski šoli v Kranju, ne vem glih 100%, kakšno je njeno pravo ime... Ma ima svojo stran na spletu.
19. sep 2003 12:10
Gobica aktivna, če jo še rabiš pošlji naslov. lp Bojc Bojc
19. sep 2003 12:27
res zanimiva ideja tole z zamrzovanjem gobice..sploh če greš kam za dlje, ker meni je ponavadi med dopstom crknila, pa res je tudi da se kefirja (kot vsega drugega) tudi včasih preobješ. Tudi jaz jo že nekaj časa iščem, če mi nikjer ne bo uspela, te bom tudi jaz Bojc, prosila za košček. Sem pa tudi pozabila kako se sploh pripravlja ta kefir, kako dolgo stoji gobica v mleku...
19. sep 2003 22:56
Ni blema! Pri sobni temperaturi 48 ur -blag, dalje je zrelejši, po okusu. Nakar s pomočjo žlice in cedilke "prepasiram" kefir, gobice ki so ostale splahnem z vodo in dodam v novo mleko, ali dam v vodo z vsakodnevnim splahovanjem le teh. pld Bojc BojcKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Toscanska panzanella
Škotske mesne kroglice s pivsko omako