Kupujem novi vok

Levinjav  

član od: 15.11.2005

sporočila: 447

tema odprta - 29. nov 2009 19:11 | ogledi: 42.108 | odgovori: 56

Pozdravljene,

kot že naslov pove kupujem novi vok, ker gre stari v zasluženi pokoj? Kje naj kupim takšnega, da bo za štedilnik za plin, torej s ploščatim dnom?

Hvala za odgovore.

LP Levinjav

Levinjav

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

29. nov 2009 21:49

Probaj v Lesnini na Brdu pri Ljubljani, tam vem da so jih imeli ... Jaz sem svojega pripeljal iz Münchna, original kitajska roba

Drejček

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

29. nov 2009 22:38

Vok lahko danes kupiš že skoraj povsod, kjer prodajajo posodo. Niti ni nujno, da je spodaj ploščat, saj pri običajnih oz. tistih z zaobljenim dnom večinoma dobiš zraven nastavek za plin, tako da ni panike. Poglej tudi malo na Amazon ali če greš kaj v tujino, tako dobre robe kar se voka tiče, se pri nas ne dobi. strelka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

29. nov 2009 23:37

še ne tako dolgo nazaj sem ga kupila pri Rutarju, litoželeznega, in je super. Lep pozdrav, Sonja

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

1. dec 2009 15:49

Obstajajo različne posode in vsak in svoje mnenje, kaj je najboljše, zato ta prispevek ne pomeni hvala nekemu točno določenemu modelu, ampak le v vednost: originalni kitajski oziroma azijski voki niso litoželezni. Litoželezen vok se mi zdi pretežek. Če že želiš nekaj litoželeznega, potem kupi posodo – kozico običajne oblike (v preseku je oblike kvadrata). Tudi voki z ravnim dnom niso prava rešitev. Bistvo voka z okroglim dnom je v tem, da na dnu že majhna količina olja naredi "lužico", v kateri se pražijo začimbe in ostale sestavine. rdkapica

šentjanževka  

član od: 14.12.2007

sporočila: 14

1. dec 2009 22:48

Koliko pa si pripravljena odšteti zanj šentjanževka

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

2. dec 2009 8:05

rdkapica je napisal/a:
Obstajajo različne posode in vsak in svoje mnenje, kaj je najboljše, zato ta prispevek ne pomeni hvala nekemu točno določenemu modelu, ampak le v vednost: originalni kitajski oziroma azijski voki niso litoželezni. Litoželezen vok se mi zdi pretežek. Če že želiš nekaj litoželeznega, potem kupi posodo – kozico običajne oblike (v preseku je oblike kvadrata). Tudi voki z ravnim dnom niso prava rešitev. Bistvo voka z okroglim dnom je v tem, da na dnu že majhna količina olja naredi "lužico", v kateri se pražijo začimbe in ostale sestavine. rdkapica
Se čisto strinjam, pa ne vem kako se lahko sploh vihti litoželezen vok. Za vsakdanjo improvizirano uporabo je ta z Ikee super. Tako ali tako imamo pa premali ogenj za pravo kulinarično ustvarjane. zzak1977

Majolčica  

član od: 2.2.2008

sporočila: 98

2. dec 2009 8:36

Lizzie je napisal/a:
Jst imam tega iz Ikee in se super obnese: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/101123 Lizzie
Jaz sem imela tudi tega iz Ikee, pa sem ga po dveh, treh uporabah stran vrgla, ker se mi je čisto spraskal dno, čeprav sem uporabljala leseno kuhalnico. Zanimivo.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

2. dec 2009 8:43

Za to ceno se ga še reklamirat ne splača. Meni je samo barvo spremenil na dnu, drugače ni še nič opraskan. zzak1977

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

2. dec 2009 8:54

S čim je prevlečeno dno, da se spraska? Ali mislite, da Kitajčki uporabljajo prestižno drage voke? Kitajski so še cenejši in jih uporabljajo vsak dan vrsto let. Pravi vok nima industrijsko narejene prevleke, ampak mora za to poskrbeti vsak uporabnik sam pred začetkom uporabe (in po temeljitim čiščenjem). O tem je bilo že napisano: olje in vroč ogenj ...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti