17. okt 2009 12:27
Tudi mi imamo Indesit kombiniran, pa še ločeno sušilnega. Odkar imamo sušilnega posebej, v kombiniranem ne sušim več, saj je razlika očitna. Kombinirani perilo zelo močno greje (tudi program za občutljivo), ni tistega prepihovanja, kot v sušilnem, ampak samo močno segrevanje in izčrpavanje kondenza. Posledično je perilo iz kombiniranega zelo zmečkano, še posebej, če ga takoj ne pobereš ven, ko je suho. Pa tudi skrčilo se nam je veliko perila, otroške stvari so bile takoj za eno do 2 številki manjše, najine bombažne mikice so dobile skrajšane rokave itd. Za te stroje so po mojih izkušnjah primerna res samo oblačila, na katerih je posebej označeno strojno sušenje, medtem, ko v onem drugem sušim vse, celo mokre usnjene čevlje, pa je vse ok. Perilo poberem ven, ko je še toplo, če ni, ga ponovno zaženem za 20 minut in večino stvari samo še poravnam, skoraj ne vem, kaj je likalnik. Mi je pa ta kombinirani zelo prav prišel za kup brisač, kuhinjske krpe, plenice, posteljnino,... Pa za otroške stvari v manjših količinah.
Premisli, če imaš mogoče v kopalnici dovolj prostora, da bi postavila sušilni stroj NA pralnega. Ne vzame dosti prostora, zadovoljna boš bolj, ko bo sila, bosta pa lahko delala oba hkrati. Jih poznam kar nekaj, ki imajo tako urejeno in so zelo zadovoljni. Obstajajo neki posebni nosilci za to (ali nekaj takega), tako da je vse stabilno in varno.
Pa še vso srečo pri novem članu in kar brez skrbi- v dobi Pampersk pranja pri enem malčku ni tako veliko, pa stvari so tudi majhne, tako da kar gre. Preverjeno.
čoko
Sporočilo je spremenil(a) čoko dne 17.okt 2009 19:00