Pralno sušilni stroj????

alovsin  

član od: 29.3.2006

sporočila: 37

tema odprta - 17. okt 2009 9:20 | ogledi: 8.351 | odgovori: 29

Pozdravljeni!

Ko ni prostora, kjer bi človek pozimi sušil perilo, si omisli sušilca....in ker nimam tudi pralnega stroja sem si zamislila pralno sušilni stroj.

Nimava ravno veliko prostora, poleg tega pa bomo, upam da bo šlo vse tako kot mora iti, dobili drugo leto še enega družinskega člana. Seveda mi vsi napovedujejo goro perila, ki ga bo potrebno oprati in posušiti...

Zanima me kakšne izkušnje imate s pralno sušilnimi stroji? Mami mi je priporočala sicer, da bi raje imela vsako posebej, vendar...prostor dela težave, saj kopalnica tudi ni tako velika. Hvaležna bom vsakega odgovora in mnenja, ki mi bo pomagal pri odločitvi!

Hvala, pa en lep pozdravček!

Anjuška

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

17. okt 2009 9:43

Hja, bolje je, da imaš vsako stvar posebej, a če ne gre, je tudi to v redu. Jaz ga imam šesto leto in je OK, res pa je, da ne sušim pogosto (le ob res slabem vremenu in pozimi kakšen stroj). Moj je Indesit.

Atina

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

17. okt 2009 10:04

Sama imam tudi pralno-sušilni stroj v enem. Pri meni se super obnese,sploh ko so bili otroci majhni.Enostavno zvečer po kopanju pobereš vse bodije,brisače,plenice in ostalo otroško drobnarijo,ki je bila pri meni pretežno vsa v nežnih rozah odtenkih.Daš zvečer v stroj in zjutraj vzameš suho,čisto s stroja.Se spomnim,da sem velikokrat kar tisto zjutraj oblekla. Sedaj pa seveda ko so cicibanke zrasle v pionirke je malo drugače.Sedaj imam navado,da zvečer poberem vse brisače po hiši in zjutraj največkrat kar takiste nazaj obesim. Nikakor pa ne sušim vsega v sušilcu.Sploh poleti ne.Poslužujem se ga ob slabem vremenu in ko me perilo zaduši. Imam pa Aristona. anaeva Sporočilo je spremenil(a) anaeva dne 17.okt 2009 10:05

alovsin  

17. okt 2009 10:37

Hvala za odgovore. Tudi jaz sušim sicer zunaj ali pa na balkonu (na stojalu) če se preveč nabere. Pri meni je problem samo za pozimi in ob slabem vremenu, ker res nimam kam postavit perila. Pa tudi če se že najde kakšen kotiček (npr.hodnik), gre vsa vlaga iz perila ven, v bližini pa tudi ni okna da bi ga odprla. Sicer pa odpiranje oken pozimi tudi ni prijetno! Jaz sem gledala "zeleno linijo" pri mercatorju, od Candy-a. Sicer je kar drag (dobrih 800 eur), no kakor se vzame - gledamo neko "zlato" sredino. Ima vse kategorije A (pranje, poraba energije,razred ožemanja). Koliko ste pa vi kaj dali za vaš p.s.s.? atina, anaeva, hvala za odgovore! Lep pozdravček Anjuška

Lizzie  

član od: 26.2.2009

sporočila: 504

17. okt 2009 10:59

Tudi jaz imam pralno sušilni stroj Indesit. Pere super, suši pa tudi OK (preizkušeno 2x). Jaz poleti sušim na balakonu, pozimi pa noter in sicer zvečer obesim, postavim stojalo na hodnik, zjutraj je večina perila suha. Res pa je da sva samo 2, tako da ni toliko perila. Stal je pa okoli 300, 400 eur (ga nisem sama kupovala, tako da ne vem natančno). Po moje je dobro da je energijski razred A, jst bi ziher kupila Bosch (nekak mi je ta znamka pri srcu, pa z vsemi stvarmi od njih imam dobre izkusnje) Lizzie

alovsin  

17. okt 2009 11:05

Hvala za odgovore. Tudi jaz sušim sicer zunaj ali pa na balkonu (na stojalu) če se preveč nabere. Pri meni je problem samo za pozimi in ob slabem vremenu, ker res nimam kam postavit perila. Pa tudi če se že najde kakšen kotiček (npr.hodnik), gre vsa vlaga iz perila ven, v bližini pa tudi ni okna da bi ga odprla. Sicer pa odpiranje oken pozimi tudi ni prijetno! Jaz sem gledala "zeleno linijo" pri mercatorju, od Candy-a. Sicer je kar drag (dobrih 800 eur), no kakor se vzame - gledamo neko "zlato" sredino. Ima vse kategorije A (pranje, poraba energije,razred ožemanja). Koliko ste pa vi kaj dali za vaš p.s.s.? atina, anaeva, hvala za odgovore! Lep pozdravček Anjuška

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

17. okt 2009 12:27

Tudi mi imamo Indesit kombiniran, pa še ločeno sušilnega. Odkar imamo sušilnega posebej, v kombiniranem ne sušim več, saj je razlika očitna. Kombinirani perilo zelo močno greje (tudi program za občutljivo), ni tistega prepihovanja, kot v sušilnem, ampak samo močno segrevanje in izčrpavanje kondenza. Posledično je perilo iz kombiniranega zelo zmečkano, še posebej, če ga takoj ne pobereš ven, ko je suho. Pa tudi skrčilo se nam je veliko perila, otroške stvari so bile takoj za eno do 2 številki manjše, najine bombažne mikice so dobile skrajšane rokave itd. Za te stroje so po mojih izkušnjah primerna res samo oblačila, na katerih je posebej označeno strojno sušenje, medtem, ko v onem drugem sušim vse, celo mokre usnjene čevlje, pa je vse ok. Perilo poberem ven, ko je še toplo, če ni, ga ponovno zaženem za 20 minut in večino stvari samo še poravnam, skoraj ne vem, kaj je likalnik. Mi je pa ta kombinirani zelo prav prišel za kup brisač, kuhinjske krpe, plenice, posteljnino,... Pa za otroške stvari v manjših količinah.

Premisli, če imaš mogoče v kopalnici dovolj prostora, da bi postavila sušilni stroj NA pralnega. Ne vzame dosti prostora, zadovoljna boš bolj, ko bo sila, bosta pa lahko delala oba hkrati. Jih poznam kar nekaj, ki imajo tako urejeno in so zelo zadovoljni. Obstajajo neki posebni nosilci za to (ali nekaj takega), tako da je vse stabilno in varno.

Pa še vso srečo pri novem članu in kar brez skrbi- v dobi Pampersk pranja pri enem malčku ni tako veliko, pa stvari so tudi majhne, tako da kar gre. Preverjeno.

čoko

Sporočilo je spremenil(a) čoko dne 17.okt 2009 19:00

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

17. okt 2009 15:43

Aja, še to: nikoli nisem sušila temnega perila (kavbojke, puloverji ipd.) v njem. Uporabljam ga za brisače, posteljnino ... Drugače pozimi razobesim stojalo v dnevni sobi (saj zrak je tako in tako suh, s perilom se malo navlaži - prišparamo na vlažilcu zraka :) )

Pred šestimi leti je moj Indesit stal cca. 120000 SIT (to je menda okoli 500 €).

Atina

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

17. okt 2009 16:39

Imam kombiniranega Candy 5 + 5. Absolutno nezadovoljna s sušilcem. Da bi vso žehto naenkrat notri posušila,  je čista utopija. Ali pa toliko časa suši, da je groza, zmečka pa tako, da se še zlika težko. Eno žehto moram tako sušiti v dveh ali treh delih, pa vedno dajem sušit po 30 min, pa preverim, pa spet 30 min, pa potem še malo vlažno vzamem ven, da ni preveč zmečkano. Zdaj ga uporabljam res samo še takrat, ko je nujno, sicer pa sušim na zraku. Sigurno nikdar več kombiniranega.

(Sicer sem pa že pred tem imela enega kombiniranega, eno italjansko firmo. Pri tistem sem sicer vedela, da ne morem vsega naenkrat sušit, pa sem bila kljub temu z njim zadovoljna. Je lepo posušil in ni mečkal).

Nena

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

17. okt 2009 17:34

Jaz imam menda enakega kot atina (Indesit). Sej je... ampak ni za prehvalit. Je 100x boljši sušilni posebej. Ampak mi smo nabavili tega, ko smo šli v garsonjero (pa ni bilo prostora za 2 aparata), pa še brez balkona smo bili. In mi je zvesto služil 6 let, pral in sušil plenice in otroške cunje. Edina fora je, da so cunje iz njega bolj zmečkane. Zato sem jaz po zaključku pranja (pred začetkom sušenja) vzela cunje ven, stresla in dala nazaj ter pognala sušenje. Je bilo za spoznanje boljše. Zdaj pa raje uporabljam mamin sušilni, ima večji boben, manj mečka cunje, likam sploh ne več (z izjemo kakih srajc). Enkrat, ko bom velika (in ko mi stroj crkne), si bom pa omislila pralnega in sušilnega posebej.

Petya  

član od: 8.1.2006

sporočila: 591

17. okt 2009 18:17

Tudi jaz imam pralnega (Indesit) in sušilnega (Candy) posebaj. Ker imam manjšo kopalnico so mi že takrat predlagali, da bi imela enega nad drugim, ampak smo potem vseeno dali enega poleg drugega. V njem sušim res, ko je slabo vreme pozimi pa tudi bolj poredko. Sem pa zelo zadovoljna z njim, saj niti ne mečka tako zelo stvari, suši pa tudi nena zelo dolgo. Je pa res, da dam v njega več ali manj spodnje perilo, brisače in posteljnino. Petya

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti