11. nov 2009 19:21
Oddaja je sicer zelo dobrodošla, samo žal mi vse skupaj deluje nekoliko površno. Mogoče zato, ker jo primerjam z oddajo podobnega formata na enem izmed nemških kanalov, kjer se tekmovalci bistveno bolj trudijo, pa ne samo v kulinaričnem smislu, kjer si recimo odtegnejo točke samo zato, ker so postreženi ravioli kupljeni, ali pa npr., ker je bila predjed preveč enostavna. Da ne govorim o samih gostiteljih, ki so boljši, zato je tudi sama večerja bolj sproščena. Govorim o odajji "Das perfekte Dinner", kjer tekmujejo za najboljšo večerjo. BTW, hrvaško različico sem odkrila letos na morju, na njihovem na RTL-u, čeprav mi tudi ni "potegnila". Original je le original. Skratka, da ne smetim, naša oddaja mi deluje mlačno. Morda je tip oddaje napačen, ker imam občutek, kot da nekdo snema domači video. V bistvu, če prav razumem, se vsi trudijo, da ne bi pokazali svojih kuharskih veščin, ker bi potem ostali takoj vedeli, da je kuhar. Najbrž bi moralo biti ravno obratno, da bi vsi super skuhali in s tem zavedli ostale, ampak pri meni je učinek drugačen (primer: za sladico je bila danes servirana breskev iz kupljenega kompota, s kupljenim sladoledom in kupljeno šlag peno).
Pa da počasi zaključim. Moj monolog ni bil mišljen kot kritiziranje, ampak bolj kot konstruktivna kritika - da ne bo spet letelo perje :)
Gigi_84