29. sep 2009 18:16
Elaphus, gre za nedeljsko popovo oddajo, v kateri kuhata zakonca Novak.
Dramaturško zanimivo, oddaja teče, režija in kamera vesta, kaj početi. Problem je v tem, da v njej ni profi kuharja (okej, lahko diskutiramo, kdo to je, ker Nigella tudi ni) - pa na stran tisto, kako so profi kuharji leseni, če jih slučajno posnamejo iz mariborske podružnice nacionalke...
. Odsotnost profi kuharja nekako sporoča, da kuhanje res blazno izi in da zna to vsak in da lahko zraven še malo govori in da je to okej in glavno, da je pleme happy. No, meni variante, kjer se amaterji grejo profije, pa naj bo to iskanje pevskih talentov, plesnih talentov ali pa kuharije....meni ti žanri ne sedejo najbolje.
Videla sem eno oddajo in to mi čisto zadošča. Novakova sta kar okej znotraj žanra, ki mi načelno ne gre, skratka, težko se opredelim.
Čeprav, o pristopu "lako ćemo" tu ravno ni govora. Prej ima tega veliko do preveč Nigella. Ki sem jo zadnjič po dobrih devetih mesecih spet pomotoma videla na tevejki. To pot je pekla sladice in zraven ves čas govorila, kako ni važno, kako pecivo izgleda, ker glavno, da je domače. In kako se njej NI DALO (videla tri oddaje in v dveh se ji NI DALOO zamesitit testa, pa je naredila kar tako in tako. Ja, Nigellca, če se ti NI DALO, potem pa še honorarja ne jemlji, okej?
Svečano obljubljam, da v tem desetletju ne bom rekla nič več čez Nigello.
Vendelina jr.