Pozdravljeni
Imel bi eno vprašanje in sicer kje je najbolje shranjevat šipek, v kakšni embalaži, ali mora biti embalaža tesno zaprta ali samo pokrito z kakšnim blagom čez embalažo.
pkucler
Pozdravljeni
Imel bi eno vprašanje in sicer kje je najbolje shranjevat šipek, v kakšni embalaži, ali mora biti embalaža tesno zaprta ali samo pokrito z kakšnim blagom čez embalažo.
pkucler
12. sep 2009 9:46
Šipek sem nameraval pospravit v embalaže od benkota ali bodo vredu in, če je vredu plastičen pokrovček. Lansko leto sem dal šipek v steklena kozarca in jih pokril z blagom ter pospravil v klet in je bilo vse vredu, še pred lanskim pa smo ga dali v eno večjo embalažo-kovinska in zaprli s kovinskim pokrovom (nekje je bilo slabše zaprto), ampak so ga nam napadli črvi. pkucler
12. sep 2009 10:49
Jaz za razne čaje uporabim kozarce od namazov ala Nutella in je vedno vse v redu. Imajo pa plastičen pokrovček.
Atina
12. sep 2009 11:08
pkucler, če bo šipek zadosti suh, bo vse OK. Morda bi pa naredil še tole: ko boš dal šipek v posode od kakava in jih zaprl, jih daj v polivinil vrečko, jo zapri in daj škatle za nekaj dni v zamrzovalnik. Potem jih vzemi ven, daj iz vrečke in hrani na suhem..... Na ta način zanesljivo (enako delamo s fižolom, grahom,....) uničiš morebitne škodljivce.
rimljanka - zasebno mnenje
12. sep 2009 12:37
To pa prvič slišim glede zmrzovanja Saj škodljivci gredo ven že takrat, ko se suši šipek. Pri nas ga sušim na peči, kar dost časa. Ponavadi tako dolgo, da postane zelo trd. pkucler
12. sep 2009 15:02
To ti misliš. Marsikatera žuželka zaleže jajčeca že v cvet ali v mlad plod. Potem se, ko so razmere ugodne, začne razvijati ličinka.......verjemi. To z zamrzovanjem je pa stara reč, tudi moko in marsikaj se da na ta način obvarovati.
rimljanka - zasebno mnenje
12. sep 2009 18:14
A potem dam šipek v posode in vred s tem v vrečke in v zmrzovalnik za par dni. pkucler
12. sep 2009 18:19
Kako pa shranjujete bezeg tistega v jagodah. Jaz ga posušim zunaj na drvarnici na mreži (obvezno). Potem pa odstranim posušene jagode iz vejic in ga potem dam v zaprto posodo. pkucler
12. sep 2009 20:14
Seveda, vsako zadosti suho zelišče, sadeže, se hrani v zaprti posodah, Konec koncev so tudi v trgovini v taki ovojnini, zaprti, kajne? Ja, s šipkom (in lahko tudi z bezgom,....) naredi tako, kot si napisal. Vrečka prepreči, da bi se na posodi nabralo preveč vlage in morebiten vonj zamrzovalnika ostane na vrečki ne na posodi s šipkom.....
rimljanka - zasebno mnenjeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato