Hrana čez mejo

beki  

član od: 21.11.2006

sporočila: 236

tema odprta - 20. jun 2009 12:55 | ogledi: 6.085 | odgovori: 9

Zanima me kaj lahko neseš čez hrvaško mejo od hrane in koliko? Hvala za odgovor in lp

beki

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

20. jun 2009 13:37

Lani so postavljali neke omejitve, a so jih potem začasno preklicali, za letos pa ne vem, ker tisti moratorij na pravilnik o vnosu je bil kao za pol leta, ta doba je že mimo. Drugače so pa res takrat postavili pogoj, da smeš čez mejo nesti 1 l mleka in 1 kg mesa ali nekaj takega. Loni Makaroni

LeINA  

član od: 12.12.2005

sporočila: 275

20. jun 2009 15:13

S 1. junijem 2009 je na Hrvaškem pričel veljati nov pravilnik o uvozu izdelkov živalskega porekla. Tako je po novem dovoljeno vsem državljanom EU preko hrvaške meje brez dodatnih veterinarskih pregledov in plačila carine pripeljati do 10 kg mesnih izdelkov, mlečnih proizvodov, olj in ostale hrane, ki vsebuje mleko in meso. Enako je tudi z mlekom v prahu in ostalo hrano za dojenčke, ki jo je dovoljeno uvoziti v skupni količini do 10 kg. Novi pravilnik državljanom EU dovoljuje tudi prevoz neomejenih količin kruha, piškotov, peciva in testenin, prav tako pa je dovoljeno s seboj pripeljati do 20 kg rib, škampov, jastogov in školjk. Naj spomnimo, da je do sedaj predpis dovoljeval uvoz le 1 kg hrane na vsakega potnika, ki je bila namenjena osebni uporabi. Za vse večje količine hrane je bilo potrebno pred uvozom na Hrvaško urediti veterinarski pregled. http://www.amzs.si/?podrocje=389 LeINA

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

20. jun 2009 15:34

Ja,to je zelo podrobno pisalo v zadnji Oni (priloga Novic) ATNES

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

20. jun 2009 19:12

so pa spremenili kriterij... Lani so nam kar malo težili, kaj imamo s seboj, najbolj pa jih je skrbelo če imamo hrano za našega kužka?! anitram1

vanilija76  

član od: 29.9.2007

sporočila: 415

20. jun 2009 20:24

No to je pa nekaj pametnega.Mi peljemo vedno s sabo naše izdelke,kolikor je mogoče,ker dol je vedno tako vse drago.V glavni sezoni se mi pa zdi,da itak navijejo cene. Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76

Trojka  

član od: 14.5.2009

sporočila: 49

21. jun 2009 8:53

Mi ponavadi vedno vzamemo vse s seboj, kar je za pet člansko družino kar veliko in nas niso na meji nikoli pregledovali, tako da s tem nimamo slabih izkušenj, vsaj do sedaj je bilo tako. Trojka

ewschy  

član od: 26.3.2009

sporočila: 21

21. jun 2009 9:05

Mi pa vedno vzamemo s seboj le testenine, pijačo in podobne stvari. Sveže stvari kot so siri, kruh, salame, jogurti ipd. pa kupimo tam, saj je ceneje. Treba je temeljito pregledat cene in ne le slovenske proizvode (ker so tam seveda dragi) ampak njihove. ewschy

blazinca  

član od: 10.6.2009

sporočila: 16

21. jun 2009 11:02

Tudi mi vzamemo s seboj pojačo (tako vince, ki je nam všeč, kajti istrskih vin ali pa dalmatinskih nismo vajeni), kakšno pivce, testenine,kakšno konzevo- tono ribe, paštete....Meso pa kupujemo tam pač kjer smo. Mesa ni za jemat sabo, ker se lahko pokvari, pa imamo kaj hitro nevšečnosti. Vodo pijemo kar iz pipe, v kampu se pozanimamo o pitnosti vode. Vzamem s semoj sirup za mešanje soka. Ima ewschi prav, da so nekatere stvari tam cenejše. Če kupuješ njihov jogurt je cena ista kot pa prinas ali pa še senejša. blazinca

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

22. jun 2009 20:42

Jaz s sabo vzamem vso hrano, od krompirja, pašte, mesa, pijače,.... tam dol kupim samo dnevno svež kruh, mleko, pa kakšne sveže ribe, pa kakšen namaz se najde še vmes. Na meji pa mi nikoli niso delal težav glede hrane, je pa res, da greva vedno ponoči na pot LP mina20

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti