Ali se lahko uporablja rukula tudi za zavitke?
Rukula
30. maj 2009 20:16
Midva jo pogosto dava v foccacio, mislim da bi šlo tudi v zavitke, samo če si navajena na njen specifičen okus. lp
30. maj 2009 20:45
Jaz je ne bi dala samo, bi jo vseeno raje dala s kombinacijo sira, skute, ali kaj takega. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
30. maj 2009 21:36
Men je najboljše s solato (rdeč radič, motovilec, koruza,...). Dobra je tudi na pici in s popečenim paradižnikom in mocarelo. Uporabim jo pa tudi kot "posteljico", za popečenega piščanca, s pistacijami . Alcika
30. maj 2009 22:26
Je mogoče katera poslušala v petek kmetijske nasvete ,ko so govorili o rukuli.Sem slišala samo konec, ko je voditelj rekel rukula v olju .Sedaj me zanima ,če jo lahko narežeš v olje , da jo imaš kot dodatek jedem. Milži
30. maj 2009 22:52
Narediš pesto. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1848 Loni Makaroni [rozica]
30. maj 2009 23:24
Zdaj pa mene zanima: a je rukola ali rukula? Vsi tukaj pišete rukula, jaz sem vedno mislila, da je rukola.
Atina
30. maj 2009 23:40
Ima več "nadimkov", vsaj tako je tukaj navedeno: http://zdravplanet.blogspot.com/2008/11/navadna-rukvica-eruca
LP, V.
31. maj 2009 5:48
Rukola je pravo ime, še lepše slovensko rukvica. Slednje je uradno slovensko ime, vsaka rastlina ima le enega, ljudje pa pač uporabijo marsikaj (in marsikdaj napačno, popačeno,...).
rimljanka - zasebno mnenje
31. maj 2009 9:45
Kohica, nam je v zavitkih zelo dobra. Kot pravi majamarko, če imaš rada ta okus, bo super. Ravno danes bom delala fernandote iz kvašenega testa, pa bom notri zavila rukolo, suho salamo, mozzarelo, pokapala z olivnim oljem, zvila, narezala, oblikovala rožico in spekla :)
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5
31. maj 2009 9:52
Atina je napisal/a: |
Zdaj pa mene zanima: a je rukola ali rukula? Vsi tukaj pišete rukula, jaz sem vedno mislila, da je rukola. Atina |
Ja, je rukola, sem zdaj preverila!
Ha,ha do tebe sem prišla potem kar sledi ni važno
Anamarija
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 31. 2009 09:54Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Hoppy brioš
Marmorni sladoledni sendviči