xyz
Temo je spremenil(a) mateyka27 dne 26. maj 2009 10:23
xyz
Temo je spremenil(a) mateyka27 dne 26. maj 2009 10:23
21. maj 2009 22:52
Ne mislim delati reklame, ampak v katalogu za tupperware sem kaki dve leti nazaj videla dokaj praktične posodice raznih velikosti, ki bi bile primerne za ta namen (nekakšne termo zadeve, vendar brez možnosti vstavljanja vložkov). Mene osebno je odbila cena.
tulka
22. maj 2009 6:43
Doma imam nekaj tega - začela sem z okroglim kovčkom za torte, potem sem nadaljevala z oglatim.....Notri je prostor za hladilno telo in nekaterih artikli ga imajo zraven, če ga pa ni, pa kupiš tisti tiremovski gel v vrečki za hlajenje ali pa gretje, ki ga prodajajo v lekarnah. Takšne posode imajo več-ali-manj na vsakem resnem oddelk s posodjem. Jaz sem nekaj kupila v milerju in nekaj v nami.... Tista o tem, da se nekaj drži 4 ure.....no, v resnici bi to zdržalo, če imaš posodo na hladnem. Drugače pa termika deluje tudi tukaj in tiste ledene posode ne morejo biti večno ledene. Drugače si pa logistično ne predstavljam, kako namrevaš enkrat hladne in drugič tople piksne vsak dan prenašati iz službe domov in potem nazaj. In kje v službi pa nameravaš pustiti tistega taperverskega vraga - to vzame kar precej prostora. Evo, sem izmerila: ena posoda ima dimenzije 45 krat 30 krat 15, druga ima preme 33 cm in potem še višine 28 cm... Oziroma, ne vem, kako imate to v službi urejeno, ampak, če si ti izvoliš pravico prenašati take kufre za lunch-box, potem imajo verjetno vsi pravico početi to isto in kaj bo potem ostalo od delovnega prostora. Mislim, da vodje ne bodo navdušeni. In tudi, v službi se dela, ne pa, da se malo kampira in pri koherčku enkrat dela kofe, drugič se malo rižota od doma cmari.... In ne mine dolgo, ko začnejo ženske vleči v službo vse živo in potem so toaletni prostori v službi eno sračje gnezdo, v katerem je gora neoprane posode, kakšen koherček, pod lavabojem pa ena masa zimskih čevljev in šlap, ki so jih punce nekoč prinesle "za preobut" in potem nikoli odnesle domov.....da ne govorim o ravsu in kavsu, ki nastane, ko se prvič zamaši odtok v lavaboju in potem iščejo izmed sebe tisto, ki je v odtok zlila kavni zoc, ....kot pravi Vanjič, been there done that.... in nikoli več, je bilo enkrat zadosti. Preden me totalno ne odnese, mateyka, posoda ni problem, o logistiki in o tem, koliko doma nosiš na delovno mesto, pa le razmisli. Jaz bi bolj razmišljala o kvalitetnem zajtrku pred službo. Je človek pol manj lačen in bolje dela. Kosila so stvar družabnosti, ne pa prehranjevanja (ker potem itak eno uro ni nič od človeka, ker je glava silno lena po tem, ko se je kosilo končalo), za preživeti silno pomanjkanje energije so pa banane in jogurti za pisarniško delo čisto dovolj. Pa ne mi še razlagati, da je treba v poletnih dneh sredi dneva pojesti "nekaj toplega"....ker ta je pa res iz trte izvita. Vendelina jr.
22. maj 2009 7:00
jaz imam za doma tele http://www.quelle.si/si/q4r/home/shop/suche/FH_bmZ http://tajda.moj-album.com/album/10410677/neznan uporabnik
22. maj 2009 8:40
mateyka 27, poglej na zasebna sporočila. japaja
22. maj 2009 8:42
Joj Vendelina, sem se narežala. Totalno si zadela. Mi imamo sicer na oddelku huhinjico, kjer je skoraj
identična situacija. Vsi so od doma privlekli razne aparate, ki jih ne rabijo...sokovnik, kuhalnik za hot-dog, grelec za vodo, metlica za kapučino, doze za smetano, takšni in drugačni mikserji ter sekljalniki, razno posodje. Vse je bilo v uporabi kak teden. Na pomlad so si besno miksali sokove, zdaj se noben ne spomni več. Pozimi si kuhajo juhe iz vrečke in grejejo golaže. Sicer pri nas čistilka vse vestno vsak dan pomije.
Tudi sama ne jem toplega tekom službe. Bi potem res rabila še eno zofo zraven :) Dopoldan šibnemo na kofe, preživim pa ob jogurtu, sadju in kaki žitni ploščici ter obilici čaja oz. vode. Pa sem velika punca, dobro vzdržujem svojo težo :)))
Ja, TW ima termo posode, kot pravi tulka, imam sama tudi doma.
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5
22. maj 2009 14:23
Mateja,
tiste posodice, ki sem jih jaz gledala, so bile prav mini - idealne za rižoto ali sadno solato. Si pa spravil po štiri še v večjo posodo. Saj bi morala najti kaj na internetu, če malo pobrskaš.
Možu pakiram malico v štirioglate plastične posodice, ki jih lahko pogreje v mikrovalovki (če se resno misliš prehranjevati na lastno roko in imaš lastno pisarno, si lahko kakšno majhno tudi omisliš). Pri tem upoštevam dejstvo, da je pri možu v pisarni kar nekaj oseb in pazim na to, da mu ne pripravim česa s hudim vonjem - ker potem v pisarni smrdi kot v menzi. Tudi če imaš lastno pisarno, pazi na to. So stvari, ki jih sama ne zavohaš (npr. tunina solata), obiskovalca pa vonj lahko hudo odbije.
tulka
22. maj 2009 16:11
tulka je napisal/a: |
23. maj 2009 0:08
Vendelina jr. je napisal/a: |
Oziroma, ne vem, kako imate to v službi urejeno, ampak, če si ti izvoliš pravico prenašati take kufre za lunch-box, potem imajo verjetno vsi pravico početi to isto in kaj bo potem ostalo od delovnega prostora. Mislim, da vodje ne bodo navdušeni. In tudi, v službi se dela, ne pa, da se malo kampira in pri koherčku enkrat dela kofe, drugič se malo rižota od doma cmari.... In ne mine dolgo, ko začnejo ženske vleči v službo vse živo in potem so toaletni prostori v službi eno sračje gnezdo, v katerem je gora neoprane posode, kakšen koherček, pod lavabojem pa ena masa zimskih čevljev in šlap, ki so jih punce nekoč prinesle "za preobut" in potem nikoli odnesle domov.....da ne govorim o ravsu in kavsu, ki nastane, ko se prvič zamaši odtok v lavaboju in potem iščejo izmed sebe tisto, ki je v odtok zlila kavni zoc, ....kot pravi Vanjič, been there done that.... in nikoli več, je bilo enkrat zadosti. Vendelina jr. |
23. maj 2009 22:00
Bannana, določene stvari pač ne grejo skupaj. Nekaj, kar se enemu zdi čisto okej, se drugim ne zdi. In če kje, potem se velja na delovnem mestu potruditi za to, da se najde en minimalni standard skupnega sobivanja, ker če tega ni, je slabo. Na delovnem mestu smo velik del aktivnega dneva z ljudmi, s katerimi drugače verjetno ne bi bili. To niso naši prijatelji (dobri kolegi, to je maksimum, ki se doseže) in nimajo nobenega razloga, da bi požirali naše kuharske ekspade po pisarnah, se spotikali ob naše čevlje "za preobut" ipd.. Nimajo čisto nobenega razloga, da bi zamižali (kot recimo zamižimo, če ljubljena oseba kaj paca in nam gre to malo na živce). Tako, kot jaz nisem imela nobenega dobrega razloga, da bi se v delovnem prostoru umikala razstavi osebnih predmetov svojih sodelavcev, ki je šla čez rob delovnega prostora in okusa (sem nekoč nekaj takega doživela in se je hitro končalo, zdaj sem pa prevelika punca za take hece). V trenutku, ko nekdo malo preveč po domače začne širiti svoj prostor po pisarni s koherčki in ostalo kramo...je to za mir in sobivanje v oddelku tako koristno, kot bi ogenj gasil z oljem. Delovno okolje ima zelo vnetljivo socialno dinamiko in ni, da bi človek še dodatno drezal. Pa še nekaj: eno je, ko se dobi služba in so ljudje mladi in novi in se še ne znajo obnašati in potem malo cmarijo po pisarnah...in potem iz tega naslova kakšno kasirajo - ampak, ali kdo v resnici misli, da bo po desetih letih nošnje sendvičev in kosilc po sistemu pogrej v pisarni in pojej...., da bo napredoval. Ko vodje ocenujejo zaposlene, verjemite mi, taborniških kuharčkov ne nagradijo. Ker, nekomu, ki kuha in je v pisarni - takega je najbolje kar pustit tam, ker ni da bi sramoto delal (ne gre tvegati s tem, da takega človeka obišče resna stranka, njegova pisarna ima pa vonj po kuhinji) na bolj odgovornem mestu. Vendelina jr.
23. maj 2009 22:39
@mateyka27 kaj pa tole, vtakneš v usb vtičnico tvojega PCja in stvar je pogreta ;) stane okoli 15 eur. http://www.thanko.jp/hot_launchbag/ ali pa malo večja http://usb.brando.com.hk/usb-lunchbox-warmer_p00877c03 če bi živela v indiji, pa bi dobila vsak dan ob času za kosilo, šetoplo dostavljeno hrano v taki embalaži: http://growingupgreen.com.au/wp-content/uploads/2008/09/ti @vendelina jr. zakaj taka gonja proti kosilu na delu? ;) proti utrujenosti pomaga in za hitro delovanje možganov po kosilu pomaga hitro prebavljiva hrana z nizkim GI. drugače pa je vse ostalo stvar organizacije in pravil. prijazna služba bo to že omogočila, recimo poleg čajne kuhinje vsaj prstor za spostitev zaposlenih, kjer lahko kaj pojedo, popijejo kavo ali čaj in prelistajo kako knjigo ali časopis... da zaposlenim ni teba tega početi za svojo mizo, v svoji pisarni ali v sejnih sobah in se z vonjavami "sramotiti" pred obiskovalcev... mislim, da je to kulturni minimum za zaposlene. vnetljiva socialna dinamika pa za vzdrževanje ravnovesja po mojem potrebuje le jasna pravila in redno komunikacijo ter nadzor, pa bo. razen če nimaš te sreče, da delaš v "ženskem" kolektivu, kjer ne pomaga nič od naštetega... ;) cellnetKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Pečenice na leči