3. apr 2003 12:42
Ena od variant je tudi RioMare tunina v tubi (za en obrok) zraven mu lahko daste kaj kislega, pa črno ali polnozrnato štručko, ki je lahko tudi en dan stara pa je še vseeno užitna. Ali pa kar grisine ali krekerje, morda prepečenec, če ga ima rad.
Jaz bi mu za prvi dan pripravila kar pohana piščančja ali puranja prsa, v hlebček daš list solate, nekaj rezin sveže paprike, lahko se po eni strani namaže z maslom (majoneze raje ne), zavije v folijo, pa je za en dan opravljen. Jamie je delal neke vrste majhne calzone pice, pa sem zamudila kaj je dal notri. Lahko se poigraš s klasično pico, dodaš kakšno dušeno zelenjavo ali kaj podobnega - in spečeš kot male calzone pice. Tudi za drugi dan je dober kakšen ne preveč sočen štrudel (da ne razpade preveč), ali kako skutno pecivo, ki se ne drobi preveč. In seveda sadje. Vse odvisno od tega, kaj ima rad. Večinoma pa se te ture ustavljajo na velikih črpalkah, kjer so zraven restavracije - da se kupit pice, sendviče, ponekod tudi solate, tako da bo tudi dovolj debela denarnica morda zadovoljiva popotnica. Verjetno so vam naročili malico s seboj zato, ker se želijo izogniti predolgim postankom na račun kupovanja hrane, pa tudi do drugih zapletov je že prihajalo v teh restavracijah in trgovinah (otroke so obtožili kraje nekih drobnarij...).
Samo kot ideja - v večjih trgovinah (Baumax, pa tudi v Neckermannu sem to že videla) se dobi nahrbnik - hladilna torba, ki nekoliko dlje zadržuje hrano hladno, še posebej, če date zraven kako ledisko. Na zunaj je videti čisto cool (kar je za naše mulce še kako pomembno).
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca