Popotnica

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

tema odprta - 3. apr 2003 7:37 | ogledi: 2.292 | odgovori: 6

Moj starejši sin čez slab mesec potuje z avtobusom preko Francije v London, za 4 dni. Za hrano naj bi čimveč poskrbeli starši, torej čimveč seboj.

Na misel mi pride le klasičen sendvič s salamo, kar pa ne more jesti od jutra do večera. Prosim predlagajte mi kaj mu naj dam seboj, da bo čimbolj nasitno, da se ne bo pokvarilo in da bo čimbolj preprosto. Zadnjič je baje Jamie nekaj podobnega pripravljal za kolesarje, a nisem gledala.

Prosim pomagajte z nasveti!

Ina  

član od: 20.11.2001

sporočila: 58

3. apr 2003 9:02

Tako pot je lani z avtobusom naredila tudi naša hči. Sendviče je imela le za prvi dan (pa še to samo s sirom, brez salame). Za naprej pa sem ji pripravila muslije in podobne kosmiče z mlekom: v plastično posodico (npr. od skute, da je ni škoda) sem dala kosmiče za en obrok, kolikor je bilo posodic, je imela s seboj malih zavitkov aplskega mleka (2 dl) in plastičnih žličk. Ko je jedla, je zlila mleko v posodico, pojedla, nato pa vse skupaj vrgla v smeti. Tudi kakšno sadje ne bo odveč (jabolko, banana), sladkarij pa ne preveč, ker so otroci samo žejni po njih, kako je pa s hojo na WC med tako potjo, pa tako vemo. Naši otroci so se tudi ustavljali na takih postajališčih, kjer so imeli možnost dobiti tudi kaj toplega, vsaj kos pice ali krompirček.

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

3. apr 2003 10:18

Tudi naš starejši je kar naprej na poti. Saj sekirajo se zaradi hrane tako in tako ne. Ko so šli naši, se jih je več dogovorilo, kaj bodo vzeli s seboj. Za obvezno so naročili slane kifle, ki sem jih spekla iz kile in pol in so jih baje jedli 2 dni. Drugi pa so imeli zraven pečene piščančje krače ter salamo. Sama pa sem naredila male "pohančke" s sezamom. Dala sem jih v plastično posodo in so bili baje čisto užitni. Kruh so si kupovali sproti. So se pa tudi večkrat ustavili ter tam nabavili hrano ter seveda obvezno pijačo. Tina

Berni  

član od: 2.7.2002

sporočila: 55

3. apr 2003 10:41

Meni je mama za takšne izlete vedno pripravila pohano meso (zrezke ali piščančja bedra), v kakšno posodico pa kisle kumarice, papriko, paradižnik. Glede na to, da je to za 4 dni, bi mu zraven dala razrezano salamo in sir (se kupi v kompletu in je vakumsko pakirano - mislim da bi moralo držati 4 dni) in si bo sam pripravil sendviče. Pa seveda veliko sadja. lp

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

3. apr 2003 12:13

Brat, ki veliko potuje, si navadno vzame s sabo: - majhne konzerve tunine - sircke tipa Zdenka - nutello in majhne marmeladice - cokolado - jabolka, banane in majhne konzerve sadja (vlozene breskve ali ananas). Na poti pa kupuje svez kruh in pijaco. Za prvi dan pa mu mama pripravi sendvice, kose pice, pohanega piscanca, vendar samo toliko, kolikor predvideva, da bo pojedel prvi dan, sicer se hrana pokvari. ribica

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

3. apr 2003 12:42

Ena od variant je tudi RioMare tunina v tubi (za en obrok) zraven mu lahko daste kaj kislega, pa črno ali polnozrnato štručko, ki je lahko tudi en dan stara pa je še vseeno užitna. Ali pa kar grisine ali krekerje, morda prepečenec, če ga ima rad. Jaz bi mu za prvi dan pripravila kar pohana piščančja ali puranja prsa, v hlebček daš list solate, nekaj rezin sveže paprike, lahko se po eni strani namaže z maslom (majoneze raje ne), zavije v folijo, pa je za en dan opravljen. Jamie je delal neke vrste majhne calzone pice, pa sem zamudila kaj je dal notri. Lahko se poigraš s klasično pico, dodaš kakšno dušeno zelenjavo ali kaj podobnega - in spečeš kot male calzone pice. Tudi za drugi dan je dober kakšen ne preveč sočen štrudel (da ne razpade preveč), ali kako skutno pecivo, ki se ne drobi preveč. In seveda sadje. Vse odvisno od tega, kaj ima rad. Večinoma pa se te ture ustavljajo na velikih črpalkah, kjer so zraven restavracije - da se kupit pice, sendviče, ponekod tudi solate, tako da bo tudi dovolj debela denarnica morda zadovoljiva popotnica. Verjetno so vam naročili malico s seboj zato, ker se želijo izogniti predolgim postankom na račun kupovanja hrane, pa tudi do drugih zapletov je že prihajalo v teh restavracijah in trgovinah (otroke so obtožili kraje nekih drobnarij...). Samo kot ideja - v večjih trgovinah (Baumax, pa tudi v Neckermannu sem to že videla) se dobi nahrbnik - hladilna torba, ki nekoliko dlje zadržuje hrano hladno, še posebej, če date zraven kako ledisko. Na zunaj je videti čisto cool (kar je za naše mulce še kako pomembno). Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

micam  

član od: 21.5.2002

sporočila: 51

3. apr 2003 14:35

Hojla! Oh nekaj me tole heca, že par ur nazaj sem ti pisal, pa se je moj odgovor zgubil. Zdaj pa kaj vem kaj sem napisala. Aja meni je tudi mama delala pohančke. Dala v posodo in posebej kruh (sem ga prinesla nazaj, pač ga ne maram) Drugače je ista varianta tudi z polpeti. Isto so dobri mrzli kakšen dan stari. Ti pa svetujem, da vse skupaj spohaš in spečeš tik pred odhodom, potem je dlje sveže. Jami pa ja calcone pice. Lahko ti točno povem kaj je dal notri, če te zanima, bi si mogla kaseto prevrtet doma pa pogledat. A po moje je bolje kot to, da pač preprosto narediš testo in nafilaš s tem kar ima sin rad: sir, salamo, paradižnik, sveža ali popečena zelenjava. Mogoče mu pač še reči, naj najprej poje tisto s šunko in kasneje le sirne. Čez mesec zna biti že kar vroče in če bo avtobus dlje časa brez klime.... Aja tele pice pa al prepogni in robove povihaj kot Jamie al pa preprosto zrolaj kot štrudel. Midva sva mela take štrudle zraven na dopust, ko sva šla na morje in je bilo super! Sicer pa mogoče je boljše svinsko meso za pohance kot puran in piščanc, pač salmonela pa to. Aja pa kakšno pecivo, ki malo dlje traja se prileže, kaj malo bolj hranljivega in nasitnega. Pa še kasneje se pokvari, kot meso in salama. No ja a otroci itak najprej to pojejo. Za zraven pa nutela pa piškoti, sadje, jogurti..... LP in lep izlet! Upam, da bo sedaj poslalo! Mica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti