Mene pa zanima,če mogoče katera ve kdaj je elektrika poceni.Hvala za odgovore.
macek muri
Mene pa zanima,če mogoče katera ve kdaj je elektrika poceni.Hvala za odgovore.
macek muri
21. feb 2009 8:33
Saj lahko na števcu to spremljaš - ko je označena tarifa 2, je to to. In seveda, mal časa si je treba vzet in vikend je kot nalašč za to.
Sicer imam pa sama enotarifni števec in se s tem ne ubadam (še).
rrr
Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 21. feb 2009 08:33:42
21. feb 2009 8:35
Pri nas je vsak dan od 22 ure zvečer do 6 ure zjutraj. Potem pa cel vikend, pa med prazniki tudi. LP! fakin712
21. feb 2009 9:28
Maček muri, pogledala sem na strani elektrodistribucijskega podjetja in je s temi tarifami tako, kot je napisala fakin, če pa hočeš uporabljati cenejšo tarifo tudi ob praznikih (dela prostih dnevih) moraš imeti sodobno elektronsko napravo, ki se imenuje TMK in stane menda tam nekje okrog 125€, poravnati moraš pa tudi morebitne dodatne stroške (prilagoditve merilnega mesta, ogled ......). Za podrobnejše informacije pa se vsekakor obrni na elektro podjetje, ki pokriva tvoje območje.
Lep dan
rrr
21. feb 2009 9:54
Hvala za odgovore,sem vedela,da se lahko zanesem na vas. HVALA macek muri
21. feb 2009 13:44
Zelo veliko uporabnih informacij in tudi izračunov najdeš na spletni strani tvojega dobavitelja elektrike.
Sonja
21. feb 2009 14:59
S prehodom na poletni čas se ure pri običajnih dvotarifnih števcih ne prilagodijo zato je je poleti pri nas cenejši tok od 23. zvečer do 7. zjutraj.
Kako je pri daljinsko krmiljenih (kjer je cenejši tok tudi ob praznikih, ne samo ob vikendih) pa ne vem. Domnevam, da pri teh uro popravijo. Je treba preverit.
Cila
21. feb 2009 15:13
Koliko pa plačujete el.energijo?Meni se zdi, da je pri nas položnica kar velika.Poceni toka pri nas ni in nam za hišo in dve družini znese okoli 70 evrov.... lp petardica
21. feb 2009 15:59
S sinom živiva sama v garsonjeri, bojlerjev za toplo vodo nimamo, ker imamo toplovod...na mesec pa plačam do 25€. angie
21. feb 2009 16:24
Mi imamo 3-sobno stanovanje s 3 TV, 1 računalnik, grejem / hladim na elektriko. Perem perilo/posodo, ko je poceni tok in znaša elektrika po novem cca 60 eur. V prejšnjem mesecu sem se prijavila na stran Elektra, kjer sem / bom mesečno vnašala stanje števca in plačevala realno porabljeno elektriko. MYCHELLE
21. feb 2009 16:27
Smo 5-članska družina , oz. dve družini - dvo in 3 članska, elektike porabimo za cca 50 E mesečno, s tem, da imamo 2 električna bojlerja (enega v kuhinji in enega v kopalnici - 80 l), 3 računalnike, hladilnik, zamrzovalno skrinjo, električmi štedilnik (2x el.plošča. 2x indukcija), 3xTV; smo zelo "šparovni", ugašamo luči, stroje vklapljamo, ko je 2. tok; pa kljub temu zapademo v "razsipno" družino po merilih Elektra in nam bodo povišali prispevek el.energije za cca 9 %,kar se mi ne zdi pravično - upoštevati bi morali število družinskih članov in ne samo stanje števca. Vaše mnenje, prosim. LP
AvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burito palačinke z lososom
Lečina juha in krekerji iz polente