20. dec 2008 20:15
No ja, se strinjam, da je strah (skoraj) odveč, ampak tudi jaz sem že pred časom nabavila agar namesto želatine. Pa zaenkrat še čaka na kakšen recept za želejčke , sicer pa sem predvsem računala na kakšne kreme z agarjem, kjer pač pektina ne moreš uporabit.
Aja, glede "norih krav" pa - po brskanju na netu ugotavljam, da so se z vprašanjem kontaminacije želatine z BSE veliko ukvarjali tako v Eu kot v Zda ( http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs113/ , http://ec.europa.eu/food/fs/sc/ssc/out321_en.pdf , http://www.cfsan.fda.gov/~mow/prion.html ). Kot kaže, so se odločili, da naj bi prioni izgubili svojo infektivnost pri obdelavi, s katero iz raznih ostankov živali naredijo želatino. Upam, da je res, saj se z želatino srečujemo vsepovsod.
limnol je napisal/a: |
Ah Rimljanka daj no. Koliko kolagena pa pridobijo iz možganov? Pa lep pozdrav, Sonja |
Ja, odgovor na tole je pa enak kot na vprašanje, koliko dioksina je normalno v svinjski šunki? Nič, če je vse narejeno tako, kot je prav. Pa verjamete proizvajalcem želatine, da skrbno izločijo vse možne drobce možganov itd iz živalskih ostankov?
Meni pa je agaragar pač vedno bolj simpatičen . Upam, da bo lesnik našla kak dober recept.
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 20. dec 2008 20:18:21