Prosim vas svetujte mi kaj naj naredim iz rumenjakov ki mi ostajajo. Ima kdo kakšen dober nasvet ali recept.
najlepša hvala v naprej in lep pozdrav,
Luna
luna
Prosim vas svetujte mi kaj naj naredim iz rumenjakov ki mi ostajajo. Ima kdo kakšen dober nasvet ali recept.
najlepša hvala v naprej in lep pozdrav,
Luna
luna
7. mar 2003 9:59
Pozdravljena LUNA! Sem bolj "frišna" kuharica, pa ti ne bi vedela drugega svetovati kot da iz rumenjakov narediš kakšne piškote...
7. mar 2003 10:25
Iz rumenjakov lahko napravite tudi majonezo, uporabite jih lahko v kvašenem testu (za potice, krofe, šarklje) ali pa jih porabite za zakuho na kakšni juhici. Lep pozdrav.
7. mar 2003 13:43
Mene pa zanima, kaj počnete z beljaki, da vam ostajajo rumenjaki, meni običajno ostajajo beljaki. lp
7. mar 2003 13:49
Ponavadi naredim beljakove piškote (Španski vetrci) z dodatkom orehov, mandeljev, lešnikov ali kokosa.
Lep pozdrav.
7. mar 2003 14:10
jajčni liker! TanjaG.
7. mar 2003 15:04
Ma, kam pa dajate vse te beljake, da vam ostajajo rumenjaki??
10. mar 2003 8:02
Za uporabo beljakov poizkusite beljakov kolač iz baze
10. mar 2003 8:18
Jaz Španske vetrce delam tako, da za vsak beljak vzamem 5 dag sladkorja (kombiniram z vanilijevom, cimetovim, limoninim in rumovim sladkorjem). Postopek pa je naslednji: beljake stolčem, nato dodam sladkor, še malo stepam, nato pa posodo z maso postavim nad soparo in stepam toliko časa, dokler voda ne zavre. Beljakova masa mora biti narasla in kompaktna. V maso nato rahlo vmešam še malo mletih orehov, mandljev, lešnikov ali kokosa. S takšno maso nato napolnim vrečko in na peki papir nabrizgam kupčke za oreh velike. Pledenj postavim v pekač ogret na največ 70 st.C in piškotke pustim sušiti dokler niso trdi (to je cca 45-60 min). Beljake s sladkorjem je potrebno stepati nad soparo zato, da masa obdrži obliko in se ne utekočini, ko nekaj časa stoji. Lahko pa namesto takšnega postopka narediš tudi tako, da v stepene beljake zliješ raztaljen sladkor in stepaš dalje, dokler ni masa dobro narasla in kompaktna. Vse ostalo pa si sledi kot zgoraj. Lep pozdrav.
10. mar 2003 8:56
Jaz sem pred časom poslala v bazo recept Srnin hrbet z beljaki. Poskusite, ne bo vam žal!!!
10. mar 2003 23:18
Jaz imam simpl recept za beljakovo pecivo- pri nas ostajajo samo beljaki po peki potic in krofov. Iz 6 beljakov narediš trd sneg, vmešaš 20 dag mletega sladkorja in 1 vanilin. Počasi vmešaj 10 dag moke s 1/2 pecilnega, limonino lupinico, 1 kavno skodelico olja, 2 rebri nasekljane čokolade, 2 pesti grobo narezanih orehov ali mandljev in 1 pest rozin, namočenih v rum. Variacije na temo dodatkov niso ovira - daš, kar imaš. Zmešaš, pečeš 15-30 min. pri 200 stopinjah. Narežeš in poješ. LP TatjanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Debeli špageti s poletno zelenjavo
Najbolj enostavni piškoti s črto