Pozdravljeni!
Zanima me, kako stopite čokolado in kaj ji dodate, ko z njo pišete po tortah? Hvala za odgovor.
power3
Pozdravljeni!
Zanima me, kako stopite čokolado in kaj ji dodate, ko z njo pišete po tortah? Hvala za odgovor.
power3
14. nov 2008 12:30
Jaz stopim navadno jedilno čokolado v mikrovalovni pečici ali pa nad soparo. Nič ji ne dodam, ker je ravno prav gosta da se z njo lepo piše. Pazi nesme biti obliv, ker je preredek. patka
14. nov 2008 12:31
Jaz v mikrovalovni stopim jedilno čokolado, toliko da ni čisto tekoča. Iz peki papirja naredim škrnicelj in s tem pišem po torti. Smo pa enkrat o tem že govorili.
Tu je še link do načrta za škrnicelj:
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?s=8c05
lp Saša
14. nov 2008 12:38
Joj Basti hvala! Jaz sem tole zadnjič enkrat iskala ko blesava, pa nisem in nisem našla. Enkrat sem v eni temi to že gledala, če se ne motim, je prilepila Katka Lopatka, pa zlepa nisem mogla najt. Hvala! pujsek
14. nov 2008 12:47
Vedno topim jedilno čokolado ali obliv skupaj z maslom, da ni preredko, v MV pečici. Po novem pa namesto tega zame izredno nepraktičnega škrniclja (ali vrečke z odrezanim vrhom vogala) uporabim XXL injekcijo za pisanje.
14. nov 2008 13:00
Katka, tole pa je ideja z injekcijo! Najbrž se jo dobi v lekarni? Pa se da delati take lepe tanke črte? Porabila bi tole idejo za krašenje piškotov. Sem zadnjič delala vanilice in hotela okrasiti s čokoladnimi črtami pa sem dobila velike debele pike.
14. nov 2008 14:32
Moycaa nevem kaj si ti počela, samo meni z vrečko zmerej lepo rata brez packarije naokoli
14. nov 2008 14:45
Alisha, to je pa še ena ideja. Saj piškote speči ni problem, pa v sladkorju jih valjat, pa cele s čokolado mazat tudi ni problem. Ampak tole tlačenje čokolade v vrečko, ali še hujše, delanje škrničeljčka je pa moja nočna mora! Pač nimam te finih ročnih spretnosti. Bom pogledala še za tele tubice. Hvala! Moycaa
14. nov 2008 15:08
Oo alisha, tole je pa super ideja, hvala, bom šla v nabavko!!! Injekcijo sem dobila od kolegice, ki dela v zdravstvu, verjetno se dobi v lekarnah (nisem poizvedovala), samo je malo nerodno, ko moraš dol potiskat. Tele tubice so veliko bolj priročne, ker jih stiskaš. Še enkrat hvala.
14. nov 2008 15:40
Katka, se mi zdi, da je bolj nerodno od tega, da dol potiskaš, to, da jo moraš v lekarno iskat. Pa te malo čukasto gledajo. Še bolj čukasto pa bi najbrž gledali, če bi jim začela razlagati da potrebujem to reč za okraševanje piškotov.
14. nov 2008 17:05
Pa reči da imaš mačka bolanega in rabiš da mu brizgaš tableto v usta- to smo ravno mi nedolgo nazaj počeliKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Zmagovalni bananin kruh
Rižek s piščancem in zelenjavo