Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kdo recept za pripravo ognjičevega mazila. Kakšna mast je boljša - svinjska, rastlinska, olivno olje?
Hvala!
Uly
Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kdo recept za pripravo ognjičevega mazila. Kakšna mast je boljša - svinjska, rastlinska, olivno olje?
Hvala!
Uly
5. sep 2008 13:40
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6305
Tu se je o tem pisalo.
Ognjič
5. sep 2008 13:48
Hvala lepa! Uly
5. sep 2008 15:23
Moja mama, ki je farmacevtka starega kova (v tistih časih so veliko zdravil pripravljali sami, danes pa le prodajajo gotove izdelke), pravi, da je zelo pomembno, da cvetne liste ognjiča pred uporabo omočimo (na namakati v preveč alkohola) v 90% špiritu, da pospešimo ozmozo in omogočim izločanje učinkovin. Moja mama da ognjič v olje in vse skupaj ogreva v vodni kopeli (ne na direktnem ognju). Bistvo je, da zadeve ne pregrejemo. To olje potem primeša kremam, lahko pa se samo uporablja. SweetieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučna juha s kokosovim mlekom
Široki rezanci la collezione na bolonjski način