Galleta ali pravi puding

Perra  

član od: 15.2.2008

sporočila: 7

tema odprta - 22. jul 2008 15:13 | ogledi: 6.967 | odgovori: 9

Že od malega je mama uporabljala Galleta puding, to je tisti brez kuhanja, me pa zanima, ker je pač v bazi veliko peciv, kjer je uporabljen puding, ali ga kdaj nadomestite z Galleta ali enostavno mora pri pecivih biti kuhan puding? skratka, je kakšna razlika, v trdoti mogoče?

Hvala.

Perra

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. jul 2008 15:35

Razlika je morda v tem, da v puding, ki ga kuhaš, lažje vmešaš rumenjake na primer, pa čokolado, instant kavo in podobno, skratka če je potrebno, da se neka sestavina vmeša v toplo, da se lažje stopi oziroma rumenjak lepše umeša. Pa maslo se morda lažje vtepe v kuhan puding kot v galetto, ampak to bolj ugibam, ker poskusila še nisem.

 

Mamamia

mamamia

Perra  

član od: 15.2.2008

sporočila: 7

22. jul 2008 16:28

Ha, verjetno bo držalo. Me je res groza pravega pudinga, vseh grudic in podobno. Niti ne pomnim, če sem ga kdaj kuhala:)) Hvala Mamamia. Perra

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. jul 2008 16:50

Grudic v pudingu, kremah, juhah in še v čem se najlažje znebiš, če mešaš z metlico za sneg in ne s kuhalnico. Odkar uporabljam metlico za sneg (imam jih različnih velikosti, tako da lahko moko vtepem v smetano ali vodo tudi v kozarcu, če ni skodelice pri roki), ni grudic nikjer več. Mamamia

mamamia

Marna  

član od: 13.11.2006

sporočila: 494

22. jul 2008 21:54

Se strinjam z mamamio - jaz tudi ž dolgo ne poznam več grudic! Perra, poskusi. Marna

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

23. jul 2008 10:10

Vedno Galetta ali Dolcella, v čokoladno dodam nutello v vanilijevo pa že narejen kupljen vanilijev puding ali vanilijev jogurt - se mi bodo spet smejali, da sem reklama za Podravko, hehe. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

23. jul 2008 11:58

Pa eno tudi gotovo drži - če nočeš grudic, ODSTAVI mleko preden MED MEŠANJEM vliješ razmešan prašek za puding not... Irena

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

23. jul 2008 12:51

Vsaka po svoje smo si našle način, kako se znebiti grudic. Jaz prašek in malo mleka zmiksam kar v "mini šejkerju", ki ga pretresem in o grudicah ni ne duha ne sluha. Še lažje je kot z metlico. seherezada

Perra  

član od: 15.2.2008

sporočila: 7

24. jul 2008 21:57

Super, sami dobri nasveti, javim, ko se lotim... Perra

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

24. jul 2008 22:21

Uporabim kar mikser, najprej sem imela tistega ročnega, saj veste, včasih so jih delali v Vzhodni Nemčiji, a mi je razpadel, pa sem probala kar z el. mikserjem. Sem pa našla tudi tega ročnega, še vedno pride prav.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti