24. nov 2002 2:57
Živijo! Jaz pripravljam lignje na žaru na naslednji način:
- lignje očistim in dobro osušim, če ne jih loviš po celi kuhinji,
- v ponev dam olivno olje in jo dobro segrejem,
- na ponev dam lignje in jih na hitro opečem (na močnem ognju 2-3 minute)
- ko so pečeni jih posolim po okusu in prelijem z tržaško omako, ki sem jo pripravil že mekaj ur prej.
Tržaško omako pripravim iz drobno nasekljanega česna in peteršilja, kar zmešam v skodelici in dodam olivno olje.
Kalamare navadno polnim s sirom in kraško panceto, pri čemer pazim, da polnila ni preveč, ker pokvari okus kalamaru. Pripravljam pa jih enako kot na žaru. Če v polnilo ne daš preveč sira potem jih ni potrebno niti zašpiliti, ker sir ne bo iztekel, v nasprotnem primeru pa jih raje zašpili z zobotrebcem ali pa zašij.
Upam, da ti bo všeč in dober tek.