zanima me, ce ima kdo recept za peko vafljev,
hvala in lep pozdrav
Kira
zanima me, ce ima kdo recept za peko vafljev,
hvala in lep pozdrav
Kira
12. nov 2002 14:00
Živijo! En čisto enostaven recept za vaflje: 1,5 skodelice moke 3 čajne žličke pecilnega praška 2 čajni žlički sladkorja 0,5 čajne žličke soli 2 jajci 1 skodelica mleka 3 jušne žlice stopljenega masla ali olja V posodi najprej zmešaš suhe sestavine, v drugi stepaš jajci, doliješ mleko in maslo/olje. Na koncu dodaš suho mešanico in stepaš dalje. Če je masa pregosta, dodaš še malo mleka. Spečeš v skladu z navodili "vaflomata". To je vsa umetnost! LP Loni
12. nov 2002 14:20
KIRA , poizkusi jabolčno verzijo vafljev penasto mešaš 20 dak masla ,9 dak sladkorja ,postopoma dodaš 3 cela jajca ,dodaš 1 vanili sladkor ,limonino lupino, 20 dak naribanih jabolk ,cimet po okusu ,25 dak moke.Zraven si postreži z stepeno sladko smetano kateri si dodala mlete lešnike ali orehe.Uživaj v polnih okusih pa še meni kakšnega pošlji. čao Marta
12. nov 2002 14:36
Sem se spomnila na še en recept, tudi tale je tak za na hitro skup vreči. 2 jajci 2 skodelici moke 1/3 skodelice masla/olja 1 1/2 skodelice mleka 1/2 skodelice zmečkane banane 1 jedilna žlica sladkorja 4 čajne žličke pecilnega praška 1/4 čajne žličke soli Stepaj jajci približno eno minute, ne na maksimumu. Med mešanjem dodaj še ostale sestavine. To je vsa umetnost. LPLneznan uporabnik
12. nov 2002 15:38
Pozdravljeni ljubitelji vafljev! Prosim če mi zaupate kje pečete omenjene vaflje. Predvsem tisti, ki nimate "vaflomata". Pa so ti vaflji po okusu takšni, kot tistih, ki jih včasih prodajajo na stojnicah? Hvala za odgovore. Sabina
12. nov 2002 18:12
SABINA, vaflje pečem v "vaflomatu",kakšni so tisti vaflji ,ki jih prodajajo na stojnicah ne vem ,ker jih nisem jedla . POZDRAV Marta
20. nov 2002 13:07
V Neckermannu sem videla modelčke (prpomočke) za pečenje vafljev. Ali jih je že kdo preizkusil?Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pasta iz ingverja in česna
French toast s sadjem