katera izbira je boljša oz.kaj predlagate
da oboje surovo zamrznem,odtalim in spečem?
da že pečeno zamrznem?
ali kakšen drug predlog?
hvala in lp
choco frito
katera izbira je boljša oz.kaj predlagate
da oboje surovo zamrznem,odtalim in spečem?
da že pečeno zamrznem?
ali kakšen drug predlog?
hvala in lp
choco frito
13. maj 2008 11:38
Sicer babičini so super, ampak tisto kuhano jajce bi jaz izpustila. Najbolje narediš, če nafilaš obojih nekaj pa še malo poimproviziraj- bo ratalo kaj dobrega.
Najboljša varianta je da zmrzneš, odtajaš in sppečeš.
katti
13. maj 2008 13:31
choco frito je napisal/a: |
da že pečeno zamrznem?< |
13. mar 2010 14:55
Lep pozdrav! Jaz sem pa danes naredila te pizza žepke, pa nekako nisem zadovoljna.Žepke sem naredila iz listnatega testa, izrezala kroge in napolnila s paradižnikovo mezgo, šunko in sirom, nato sem jih prepognila, rob sem malo namazala z vodo in pritisnila z vilicami okrog na koncu sem pa še premazala z jajcem. Okus je res fantastičen in so kar izginili,...problem pa je ker so se mi številni žepki med peko odprli. Ker jih nameravam narediti za sestrino poroko, bi rada da bi mi ti žepki res uspeli. Kaj naj naredim, da se mi ne bodo odprli. Hvala, Lp mavrica*
13. mar 2010 16:05
Hvala t-baby. Z vodo sem namazala zato, ker je bilo tako napisano v receptu. Sem se res potrudila, da sem robove dobro stisnila, ampak je skoraj pri večini prišlo nekaj mase ven. Bom poskusila z jajcem, verjamem da bo boljše. mavrica*
13. mar 2010 18:50
Jaz sem pa zdaj zelela videt ta recept a ga ne najde,.Lahko katera prilepi link ,prosim? LeINA
13. mar 2010 21:49
LeINA recept nisem dobila na kulinariki....sem sama nekaj ustvarjala. Sedaj sem malo pogledala - podoben recept je tale http://www.kulinarika.net/recept/predjedi/Polnjene_lune No jaz sem v žepke dala paradižnikovo mezgo, šunko in sir. Imam pa namen še naredit s tuno (mezga, tuna, sir) ter s šampinjoni (narezala bi šampinjone na majhno, jih popražila, dodala začimbe ter prav tako mezgo). Lp mavrica*
14. mar 2010 6:43
Mavrica, lahko narediš tudi polžke iz listnatega testa v vseh teh variantah, pa ne bo teklo, ali pa listnato testo zaviješ kot male sarmice - paketke.
katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2
14. mar 2010 9:53
Katka lopatka, nameravam narediti tudi polžke. Želela pa bi narediti tudi žepke, da bi bilo raznoliko,....pa tudi simpatični so mi ti žepki. Sarme pa še nisem delala tako da ne vem točno kako se naredijo paketki, bom pa malo pobrskala po forumu. No ja, jih bom probala še parkrat naredit, ker bi res rada ugotovila kaj je potrebno da ne teče ven. Hvala Lp mavrica*
14. mar 2010 19:31
Včeraj sem spekla žepke, kar nekaj pa sem jih zamrznila. Danes sem te zamznjene žepke spekla, ker mi ni dalo miru ali bodo prav tako dobri ali ne. Žepki so super, niti en se ni med peko oprl, bili so veliko lepši in okusni kot včeraj. Verjetno je vzrok, da se niso oprli v tem, da so bili zamrznjeni,...vsaj jaz tako sklepam. Bom pa še poskusila narediti in ugotoviti kako je s tem. Lp mavrica*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso