Sušilni stroj bosch

ANŽA  

član od: 20.11.2006

sporočila: 45

tema odprta - 6. apr 2008 18:27 | ogledi: 8.968 | odgovori: 6

Na forumih je veliko napisanega o sušilnih strojih, pa pravih informacij nisem našla.Kupili smo sušilni stroj BOSCH WTS86512. Priložena navodila imajo zelo skromno navodilo. Bila bi zelo vesela, če mi kdo izmed vas, ki ima tak stroj pove kako je z njim najboljše sušiti perilo.Že po prvem sušenju mi je pulover in kratke hlače (adidas) zmečkal, ker je bila previsoka temperatura.Ali se lahko uravnava temperatura, ali na koncu sušenja prezrači in ohladi perilo, ali se sam izklopi? Meni skoz piska. Prej sem imela Gorenjev star sušilc pa je bil enostaven in zelo dober.Novi me je pa prvi dan razočaral.

Lep dan

ANŽA

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

6. apr 2008 21:24

Jaz imam podoben sušilec in sem izredno zadovoljna z njim. Vse (razen volne in ostalih stvari, ki jih nikoli ne dam v sušilec) vedno sušim na programu Bombaž - za v omaro (gumb nastaviš na slikico omare). Ko je sušenje končano, perilo takoj poberem iz stroja (sicer se boben na vsake toliko še vedno zavrti, ampak se perilo vseeno zmečka, če je predolgo v stroju) in ga zložim. Perilo še kakšno uro pustim v košari (ali na likalni deski), da se vlaga enakomerno porazdeli. Nikoli ne sušim na programu sonček ali omara +, ker je perilo presuho in ga je potrebno zlikati. Če bi prebrala navodila;) bi ugotovila, da imaš super stroj.

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

7. apr 2008 12:43

pozdravljena ANŽA Tvoj sušilni stroj je super zadeva.Ima parv vse programe,ki jih lahko prilagajaš perilu. Tam na levi strani ima tipko (schon).To tipko vklopi,zmeri ko sušiš kaj občutljivega. S tem temperaturo sušenja,zmanjšaš na minimum.In tako lahko brez skrbi posušiš,prav se kar opereš. Sam sušim vse perilo,od najobčutljivejšega do volne itd. Mam pa sušilca od MIELE,že 5 leto.In do zdej še nisem nobene stvari uničil,kot se nekaterim to dogaja. Pa sušim v njem,vse od volne,adidas copati,svila itd.Pač pozorno je treba,navodila prebrat. Tisto tipko zmeri uporabljaj in ne boš imela problemov glede mečkanosti perila. In na koncu k ti posuši,takoj vzami ven perilo,da se ti ne bo zmečkalo. Ima kolegica istega,zato sem ga prečekiro,in upam da sem ti vsaj malo pomagal. Če še te kaj zanima mi piši,in ti z veseljem pomagam. Lp MIELE Miele

ANŽA  

član od: 20.11.2006

sporočila: 45

7. apr 2008 21:44

Pozdravljeni! Lepo se zahvaljujem MIIS in MIELEJU za informacije. Sta mi lepo pomagala. Saj sem si navodila 15x prebrala pa še vedno nisem vse vedela. Še enkrat hvala Lep pozdrav ANŽA

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

8. apr 2008 11:23

ANŽA je napisal/a:
Pozdravljeni! Lepo se zahvaljujem MIIS in MIELEJU za informacije. Sta mi lepo pomagala. Saj sem si navodila 15x prebrala pa še vedno nisem vse vedela. Še enkrat hvala Lep pozdrav ANŽA
Anža, s tem ko sem ti predlgal branje navodil nisem nič slabega mislil, včasih pač nismo dovolj pozorni, nič druzga. Escada

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

8. apr 2008 12:56

Jaz imam model WTS86511. Je zelo podoben tvojemu, le da lahko sušim 7kg perila, namesto 8 in posebnih programov ima tvoj nekaj več. Drugače sta skoraj enaka, tudi vizualno. Stroj uporabljam približno 2 meseca in sem zelo zadovoljna z njim. Večina sušim na desni strani pod Koch/BuntWäsche. Kateri program točno, pa je odvisno od perila, ki ga sušim. (extratrocken, shranktr. plus ...)To si poglej v navodilih, kaj kateri pomeni. Če sušim npr. posteljnino, brisače, serviete, belo spodnje perilo..., dam na najbolj vroč program. Drugače prilagodim "po občutku", rajši pa na nižjo temperaturo, kot na previsoko. Pri vseh programih pritisnem tudi gumb na levi strani lcd-ja, Bügelleicht, ki manj zmečka perilo; pri občutljivem perilu pa še Schon, ki zmanjša temperaturo sušenja. Aja, prilagajam tudi programe glede na količino perila, ki ga sušim. Če je stroj približno poln, uporabim programe za 7 kg; če ne pa za 3,5kg. Ti imaš verjetno možnost 8 ali 4. Itak ti pa na LCD-ju vse napiše. Kot je že nekdo zgoraj napisal, je zelo pomembno glede mečkanja oz. "nelikanja", da perilo, ko je posušeno, TAKOJ zložiš. Fajn je, če ga potem pustiš še malo na zraku in ga ne zložiš takoj v omare. Praktiviram pa še naslednje: če je kos oblačila nov, ga posušim 1-2x na zraku, potem pa normalno sušim (+Schon). Kavbojke naj se ne bi sušile v stroju - jaz jih, le da zmanjšam temperaturo sušenja (+Schon). Pri veliko oblekah piše, da jih ne smeš sušiti v stroju. Jaz to pri nekaterih spregledam in jih lepo posušim, npr. fantove boksarke, barvne spodnje majice, moje brezšivno spodnje perilo, kak tanjši pulover (ki izgleda kot iz volne in je prepovedano sušenje v stroju)... Če npr. operem zraven kakšnega bombažnega perila tudi kaj bolj občutljivega, npr. volno (za katero imam sicer svoj program, vendar se mi ga zaradi 2 puloverjev ne splača uporabit), s tem, da prilagodim proram pranja, dam potem v sušilec samo bombažne cunje, ta dva puloverja iz volne pa posušim na stojalu. Kopalnica postane fajn topla pri delovanju sušilca in se tudi tista dva puloverja zelo hitro posušita. Pa jakne, bunde in podobno tudi sušim naravno. Pomembno je, da upoštevaš pravilo: manj je boljše in bolj varno, pa ti ne more it nič narobe. Srečno! jessy6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti