23. mar 2008 14:43
ZAJTRKI:
Poridge (kuhani ovseni kosmiči) s sadjem/ kompotom in lahko kako karamelo (sladkor, voda, lahko še med,...)
Brezglutenski kruh (čisti koruzni, ajdov, mešan ječmenov/...) s kako marmelado in margarino brez mleka (Gea ali Vitaquell), lahko pa si tudi narediš pašteto, če želiš malo pestrosti (moj recept je z margarino, vzameš svojo, tisto jajce pa spustiš, pa je).
MALICE:
Shake z ledom in brez mleka, torej: sadje (kako jagodičevje in banana - ta je skoraj obvezna brez mleka, da fajn konsistenco), led ali voda ali sok od kompota, lahko kak sladkor ali med, limonin sok,...
Kompot.
Čežana.
kaki keksi brez glutena
KOSILA:
JUHE: skoraj vse, samo da jih ne zabeliš s smetano, ampak rajši s kakim dobrim olivnim oljem, če ti manjka okus. Na primer: cvetačna iz cvetače in krompirja, mineštra, korenčkova juha z ingverjem...
GLAVNE JEDI:
rizi-bizi (riž z grahom, hitro gotovo in vedno maš doma),
zelenjavni/zelenjavno mesni vok + riž,
čili kon karne + riž,
pire iz krompirja in kolerabe in kakšni zrezki z recimo gorčično omako,
zelenjava + krompir v pečici,
koruzni špageti ali rezanci (lahko domači) + omaka boloneze ali kaka druga
polenta + ribe + zelenjava
pečena polenta + zelenjava v pečici
koruzne tortilje (maš moj recept v bazi) + zelenjava + meso
koruzni žganci + kisla repa ali kaka druga zelenjavna ali mesna priloga
ajdova kaša z gobami
kislo zelje + ajdovi žganci
prosena pita z bučkami
domači jaoziji (azijski "raviolčki" iz riževega testa, polnjeni z zelenjavnim ali mesnim nadevom)
SOLATE: pridejo vse v poštev, samo da ne daš jogurtovega preliva:) Lahko pa narediš dobre prelive iz olivnega olja, razno raznih dobrih kisov ali limoninega soka,... Solata Nicosia je fajn - z mladim krompirčkom:) Pa pradižnikova, grška, paradižnikova,...
SLADICE / DESERTI:
Sadni žele ali strjenka: sadje v prelivu (lahko ga narediš iz agarja, če ne smeš želatine).
Apple crumble, pri tem da uporabiš margarino brez mleka.
Pita (sadna ali če smeš čokoladna s črno 99% čokolado, ta nima mleka) s krhkim testom z margarino brez mleka in moko brez glutena.
Baklava - naredi vlečeno testo sama iz riževe moke.
Zavitki (jabolčni, borovničev, višnjev,...) iz riževega "vlečenega" testa - spet isto kot zgoraj.
Sorbeti (sadni sladoledi iz sadne kaše in sladkorja).
veganska torta
bananina torta brez glutena (sem jo enkrat poslala sem, se mi zdi, samo ne še v bazo, povej, če ne najdeš)
mandlji v medu
pečene banane
jabolka v karmeli
figova pogača
ovseni mafini
sadna solata
ovseni kupčki
Evo, ko to narediš, se pa spet javi, pa se bomo še kaj spomnili:)
Dober tek!
Veri