18. mar 2008 6:21
Kot si že sama ugotovila, jim skuhaj nekaj na žlico in kupi en koharček, v katerem si bodo malico pogreli. Ali pa prek Bolhe nabaviš star štedilnik, da bodo greli v pečici na 70 stopinj, je treba manj paziti, ker se ne more zažgati in še kak čaj si lahko pogrejejo.
Poleg naštetega lahko tudi obaro z žganci, lahko so hladni, če je obara vroča,enako lahko v vroč golaž stresejo hladne špagete, dalje ričet, krompirjeva solata in klobase, ali pečenice, ali svinjski kremenatli, ki jih skuhaš ali spečeš en dan prej, boranija. Dovolj bo jedilnik za 7 do 10 dni, potem se pač ponavlja, saj tudi doma gotovo ne jejo kot v hotelu s petimi zvezdicami. Pa kakšni dušeni zrezki in riž ali kuhani svaljki za prilogo, daš vse v eno posodo, se svaljki še lepše prepojijo z omako. Kadar je le možno, kuhaj istočasno in enako hrano še za vas, da bo manj dela. In vedno dosti kruha zraven!
Sladice: speci take, kot jih za doma, če vam tekne bo njim tudi. Poleg buhtljev še kakšni skutini ali jabolčni zavitki, skutina peciva iz tukajšnje baze, kakšni pečeni štrukeljčki, ki jih napečeš za par dni vnaprej - narediš podobno kot potico, le bolj revno testo in manj namaza in seveda pečeš manj časa. Mogoče kdaj tudi kaki kuhani sirovi ali orehovi štruklji - jaz jih dostikrat pripravim za poobedek k enolončnici... Sčasoma boš ugotovila, kaj jim najbolj tekne in bo to pogosteje na jedilniku. Izogibaj se le pecivom, ki naslednji dan nimajo več pravega okusa (krofi, flancati).
Najprej pa zidarja vprašaj, koliko bi dvignil ceno, če bodo hodili v menzo, si boš lahko sama preračunala, če se splača. Če moraš čisto vso hrano kupiti, ni računice.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 18. mar 2008 06:24:47
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 18. mar 2008 06:27:02