Kuhinja

Enka  

član od: 25.12.2006

sporočila: 7

tema odprta - 3. mar 2008 19:41 | ogledi: 5.910 | odgovori: 37

Ojla,

mene pa malo zanima vaše mnenje!

Kupujem kuhinjsko mizo in mi povejte kaj se vam zdi bolje - ultrapas, steklo ali folija?

Pa še malo bi vas izkoristila :)

Hkrati tudi kupujem posode za kuhanje ... kaj mislite o Tefalu? Priporočate kaj drugega?

Najlepša hvala vsem za mnenja.

Lp,

Enka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. mar 2008 20:03

Pri mizah sem jaz za masiven les, steklo je za moj okus na zadnjem mestu, zaradi čiščenja in občutjivosti (ga imam na klubski mizi v dnevni sobi in komaj čakam, da vse skupaj zabrišem proč in nabavim novo). Na jedilni mizi stekla ne bi imela, ampak je to tudi stavr navade in okusa. Glede posode je pa odvisno od debeline denarnice. Nekaj imam sama tefalove, pretežno ponve za vsakdanjo uporabo, in ene so vzdržljive, da je veselje, ene so se pa hitro obrabile. Po moje bi bilo najbolje dat pot pod noge in obresti nekaj dobro založenih trgovin, primerjat, kaj ti bodo o posamezni vrsti posode povedali prodajalci in me na Kulslo iz izkušenj, potem boš pa videla. Le Creuset so seveda sanje vsake gospodinje, je pa res, da zanjo potrebuješ denarja za eno posodo kot za kak manjši komlpet kakšne druge znamke. Sama imam razen tefalove še komplet posode v stilu Zepter, a neke druge znamke, in sem zelo zadovoljna, sploh ker nameravam kupiti indukcijski štedilnik in je ta posoda primerna tudi zanj. Tako da ti pri odločitvi morda odtehta še ta možnost, če morda razmišljaš o indukcijski plošči ali kar štedilniku. Mamamia mamamia

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

3. mar 2008 20:05

Svetujem ti ultrapas. folijo sploh ne , Še manj pa steklo. Kolikor vem, je ultrapas se najbolj obstojen od vsega naštetega. Če pa imaš možnost pa probaj kerok. Je veliko dražji, je pa zato bolj hvaležen. barbay

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

3. mar 2008 20:11

Pri nas imamo lakirano masivo na bomo postavljeno in je ne zamenjam za nič na svetu. Steklo ima pa svakinja in jo kolne dan za dnem in samo prosi, da bi se ji zdrobila ali pa vasj počila, da ne bi bila več sužnja kuhinjske mize z Stelexom v roki. Lepo in radi se imejmo ursa40

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

3. mar 2008 20:17

Jaz uporabljam Tefal posodo na smrekice:) Je odlična, toda hkrati jo pa lahko hitro uničiš, še posebej če jo pereš v pomivalnem stroju. Jelenckova

resa  

član od: 23.2.2006

sporočila: 150

3. mar 2008 20:24

Ursa40 mene pa zanima kaj to pomeni na bomo postavljeno, ne razumem. Tudi jaz imam na mizi ultrpas, sem zelo zadovoljna. Pri posodi pa pazim, da ima vsaj dvojno ali trojno dno. Katere znamke posod pa še obstajajo. Pa radi se imejmo Ančka Bančka

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

3. mar 2008 21:08

Na bomo postavljeno pomeni to, da miza nima 4-h nog ampak na sredini en tak velik valj. Miza je zelo stabilna ,kljub mojim pomislekom ob izdelavi mize. Lepo pa radi se imejmo P.s. Če ti ni jasno, kako to izgleda, lahko pofotkam in ti pošljem ursa40

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

3. mar 2008 22:55

Jaz sem vsekakor za masivno leseno mizo. Glede posode pa... jaz sem si kupila že pred leti najcenejšo posodo pri sosedu. Mislim da sem dala 17.000 sit za 10 delni komplet, potem pa sem dobila še posodo kot novi član kataloga z oblačili. V tej posodi kuham že zelooooo dolgo in ogromno. Moja mami pa ima AMC. Jaz v obeh posodah enako skuham in sploh ne vidim razlike. Hočem povedat, da ni vse v znamkah in cenah posode. Se strinjam z mamamio glede indukcijske plošče. Lp E.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

3. mar 2008 23:34

Joj, nikakor ne stekla. Imam stekleno mizo, sicer zelo lepa, ampak sem njen suženj. Sploh ne maram sedet za njo, kaj šele jest, če sem sama, jem raje za pisalno mizo No, malo heca, ampak tako je. Glede posode pa, imam sicer AMC, za neko nagrado pa sem dobila še eno ceneno posodo, kot opisuje morska medvedka. Sem kmalu opustila težak AMC, ki mi ga je bilo muka prestavljat. Ta cenena je lahka in super za pomivat, skuha pa se povsem enako!!!! Pa recimo tudi če pride hitro "preč", če se kaj zažge pa ne gre stran, ti po dveh, treh letih ni žal kupiti pač novega kompleta za starih deset jurjev. Res pa je, da nimam družine in ne kuham vsak dan v velikih količinah. Stvar odločitve... katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 03. mar 2008 23:35:21

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

4. mar 2008 4:40

Ali imaš v mislih kuhinjsko mizo za delo v kuhinji ali bo to tudi jedilna miza?

Pa kako je opremljen prostor, kjer bo stala?

Imaš namen mizo pregrinjati s prtom ali ne? 

V jedilnici si lahko omisliš kar ti je všeč, o steklu si mnenja že prebrala, kar se ultrapasa in folije tiče, je seveda vse odvisno od opreme okoli mize in tudi od tega ali imaš kaj otrok od 1 - 5 let ali ne.

Noben material sam po sebi ni bolj ali manj imeniten, v pravem kontekstu je lahko plastika bolj primerna od marmorja.

Meni se za delovno kuhinjsko mizo najbolj obneseta neobdelan les in kamen, ker me ne moti da ju je treba občasno tudi ribati.

Od Tefala imam eno zelo veliko ponev, občasno jo uporabim za pašto, imela sem tudi eno majho kozičko z dolgim ročajem in je bila zelo uporabna - tako zelo, da se je izrabila.

Kar se tiče posode, se mi zdi, da jo je pametno kupovati po kosih in ne v kompletu, ampak nakupovanje posode je eno tako majhno, ne samo neškodljivo ampak za skupnost celo koristno razvedrilo, da se mi zdi, da ne boš falila kakorkoli se boš odločila.  

 

nola

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

4. mar 2008 6:38

Imam masivno mizo iz LIP Radomlje in je nebi zamenjala NIKOLI.Les je naraven material in z njim dobi moja jedilnica domačnost,da lahko rečem Ja tu sem doma.Imam tudi masiven pult,... Posodo imam pa tudi jaz sicer samo nekaj kosov na smrečice in je super.Bo pa sedaj spet ista znamka na smrečice in bom šla malo v nabavo,... anaeva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti