Živijo.
Ali mi lahko kdo posreduje informacijo,kako se speče kruh na zeljnih vehah(listih).Kruh znam dalje pa ne pa bi rada. (;>))
toppy
Živijo.
Ali mi lahko kdo posreduje informacijo,kako se speče kruh na zeljnih vehah(listih).Kruh znam dalje pa ne pa bi rada. (;>))
toppy
5. feb 2008 13:58
Jaz liste malo namastim in poprašim z ostro moko ter nanje položim testo.
Ognjič
5. feb 2008 13:59
Tak kruh sem že dolgo tega videla v Sparu. Se mi je zdel čisto običajen pol bel kruh, samo na spodnjem delu je imel odtis zeljnega lista (ki je bil odstranjen). Po moje se hlebček zvrne na list in da v pečico. Ali pač kako drugače?? Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
5. feb 2008 14:04
hvala za informacije,jaz imam raga tisti poseben okus po zelju na spodnji škorjici.Je pa res,da je domač kruh pečen tako veliko boljši kot kupljen. toppy
5. feb 2008 14:24
Kako je fajn ko človek vsak dan kaj novega izve. Prvič slišim za ta način peke kruha. alexis
5. feb 2008 14:31
Ponavadi pozimi kdaj pa kdaj takšen kruh spečem, je tudi meni všeč tist vonj po zelju.
Ognjič
5. feb 2008 20:01
Kruh na zeljnih vehah je pekla že moja pokojna stara mama v krušni peči, še danes imam ta okus v ustih. Speči se ga da tudi v električni pečici, če imaš majhne zeljne liste jih lahko uporabiš tudi več. lipa1
5. feb 2008 20:40
Tu si lahko pogledas se kako lahko naredis tudi kruh z dodakom kostanjeve moke in s kostanjevimi listi. Zgleda zanimivo, baje je najbolje za zajtrk z medom.Bo treba poskusiti. http://www.coquinaria.it/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ub lucka
5. feb 2008 21:55
moja mami ga speče na zeljnem listu in men je takrat najboljši, tak dobra skorjica spodaj nastane..zelo dobro.. ona samo da v pekač spodaj list , potem pa kruh gor..nič posebnega.. žabica21
6. feb 2008 6:38
To je meni pokazala žal že pokojna moževa babica. Pekli sva kruh na zeljih listih v krušni peči .
staraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pivski kruh
Široki rezanci la collezione na bolonjski način