Rogljički

Nekoč (pred 15 leti) sem pogosto delala kvašene rogljičke iz rastlinske masti, ki so vzhajali v hladilniku oziroma zmrzovalniku. Napolnila sem jih z orehovim nadevom ali marmelado. Bili so božanski. Potem sem izgubila recept. Nadvse bi ga bila vesela, če ga slučajno ima še kdo.

Mimika

Tudi moja (žal pokojna) omi je pekla božanske kvašene rogljičke. Že pred časom sem našla njen recept: 1 kg moke 1/2 kg margarine ali rastlinske masti 1/4 l mleka kvas (za 1 dinar) Narediš testo, daš za 1 uro v hladilnik, razvaljaš, narežeš na krpice. Nadevaš z marmelado ali orehovim nadevom in spečeš. Pečene povaljaš v sladkornem prahu. Če bi vedela koliko kvasa naj dam, bi jih že kdaj spekla, tako pa.....? Mogoče ima kdo podoben recept ali izkušnje? Lp Aja
Jaz pa imam tale recept: 34 dag masti 18 žlic mleka 4 dag kvasa 60 dag moke Pa dober tek! Sporočilo je spremenil(a) lenka dne 12. sep 2002 13:56:09
Obema, najlepša hvala za trud. Zdi se mi, da je bil moj recept podoben Ajinemu. Aja, ne skrbi zaradi kvasa. Obicajna kolicina za kilogram moke je 3-5 dag. Mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti