17. jan 2008 20:27
AVTOR: KatkaD
Član od: 15.8.2003, poslanih sporočil:135
PoslanoPoslano - 24.7.2006 9:48:16
Miškolin, sama sem jo samo enkrat pripravljala, pa jo zdaj vseeno raje kupim. Dela se iz nestepenega beljaka in sladkorja v prahu - v posodi s pomočjo vilice dodajaj sladkor v prahu, vseskozi mešaj, ko pa to ne gre več, jo daš na desko in še med mesenjem dodajaš sladkor, da dobiš kompaktno maso (kot neke vrste testo, vsekakor trdote nekje podobno kot testo za rezance). Razvaljaš s pomočjo jedilnega škroba (ali pa sladkorja v prahu, vendar sama raje uporabim škrob). Je pa domača ticino masa precej bolj lomljiva kot kupljena, težje jo oblikuješ. Če želiš, lahko pogledaš v moj album pod karate torta, tisto je bil domač proizvod ticino mase, vendar me je res precej hecalo. Gladkost dosežeš tudi s tem, da torto premažeš z masleno kremo (mojster Goljat priporoča kar maslo in sladkor v prahu v razmerju 1:1, lahko dodaš kakšno vanili ali rum aromo, da ni čisto prazno). Na kremo potem previdno (da se ne vtihotapi kak zračni mehurček) položiš ticino maso, katero potem sama pogladim še z valarjem. To je vsa umetnost.
v temi
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6921
si mislila tičino maso ali gre za kaj drugega...nisem pogledala videa, mi nagaja internet in počassssssssssssssssssi dela...
Sporočilo je spremenil(a) majamarko dne 17. jan 2008 20:29:01