3. sep 2002 13:55
MELONA Z BELIM VINOM
3 melone
6 kozarcev suhega belega vina
3 žlice suhega šerija
solatni listi za okras
Melonam na vsakem koncu odrežemo majhne pokrovčke. Vsako melono na sredini krožno zarežemo, nato pa jo po zarezi prerežemo na polovico. Z žlico odstranimo peške in vlakna, z žlico za sladoled pa izdolbemo kroglice, ki jih naložimo v lončeno skledo, prelijemo z mešanico vina in šerija, ter jih za par ur postavimo na hladno, da se prepojijo.
Izdolbene lupine melon narahlo potresemo s sladkorjem in jih ravno tako postavimo na hladno.
Preden ponudimo, napolnimo lupine s kroglicami, ter jih pokapamo s sokom, ki je ostal v posodi.
Polnjene melone položimo na razprostrte solatne liste, ali kar je videti še lepše, na trtne liste.
(Vir: Jedilniki brez meja)
LP,
Nataša