Živjo!
Ima mogoče kdo izkušnje s pralno sušilnim strojem Ariston AMXXL 149? Sem namreč tik pred nakupom, zato bi prosila, da mi poveste vaše izkušnje.
lep dan
duracel
Živjo!
Ima mogoče kdo izkušnje s pralno sušilnim strojem Ariston AMXXL 149? Sem namreč tik pred nakupom, zato bi prosila, da mi poveste vaše izkušnje.
lep dan
duracel
19. dec 2007 10:50
Če imaš prostor kupi vsak stroj posebej .Iz mojih izkušenj ti lahko povem (15 let smo imeli pralno sušilni stroj-ariston) ,da stroj pere odlično in tudi suši dobro, vendar moraš po vsakem sušenju splakniti stroj,če pa slučajno pozabiš in daš takoj za tem prat temno perilo imaš polno muck(smeti)na perilu(na belem se toliko ne pozna).Zdaj ko imam sušilni stroj ločeno ,vidim na filtru koliko se nabere smeti . LP HELENCA
19. dec 2007 13:11
Pred kratkim smo se že razpisali o pralno sušilnih oz. o sušilnih strojih. Poišči tisto temo. Odsvetujem pralno sušilnega. Kupi rajši dva ozka stroja (40 oz. 45 cm). K
19. dec 2007 13:21
HELENCA je napisal/a: |
Če imaš prostor kupi vsak stroj posebej .Iz mojih izkušenj ti lahko povem (15 let smo imeli pralno sušilni stroj-ariston) ,da stroj pere odlično in tudi suši dobro, vendar moraš po vsakem sušenju splakniti stroj,če pa slučajno pozabiš in daš takoj za tem prat temno perilo imaš polno muck(smeti)na perilu(na belem se toliko ne pozna).Zdaj ko imam sušilni stroj ločeno ,vidim na filtru koliko se nabere smeti . LP HELENCA |
19. dec 2007 15:53
Jaz imam tudi pralno sušilni stroj Ariston in sem zadovoljna s pranjem in sušenjem. Ker sem oktobra rodila, moram zdaj ves čas prati oblekice in plenice. In imam res probleme s temi belimi muckami na črnih oblačilih. zato tudi mene firbec matra, kako ga izplakneš Helenca? Ker jaz sem enkrat v zadnjem času dala prat črne puloverje in JOJ! enga sem vrgla stran, dva pa nesla v čistilnico kjer so morali mucke ročno odstraniti! Pred pranjem za otročička s tem nisem imela takih problemov, zdaj je pa pač tko kokr je.
19. dec 2007 20:32
pred časom sem tudi jaz slišala, da mi dobro imeti skupni stroj, ampak je bolje imeti vsak stroj posebej. obleke naj ne bi ble take kot bi morale biti in so morale mame zamenjati stroje! tanjaj
20. dec 2007 7:30
Poiščeš program za izplakovanje oziroma najkrajši program pranja in stroj vklopiš(brez praška).
20. dec 2007 9:49
Pozdravljeni Se popolnoma strinjam s Helenco.Da je boljše,če se odločiš za nakup vsakega stroja posebej: Tud sam mam pralni stroj in sušilni ločen(VEČ KOT ZADOVOLJIVO).Lahko celih 6 kg perila naenkrat posušim,ne rabim nč jemat 1/2 perila ven,in dvakrat sušit. Tko da se dober pozanimaj,preden se odločiš in kupiš stroj. Pa tud z nobenimi muckami ni problem,kot je rekla Helenca,se vse v filtru zbirajo.in je perilo lepo in brez muck. lp Miele
20. dec 2007 18:32
Se mi zdi, da imamo pri nas ta model.
Ne, ne bi ga ponovno kupila.
To je sicer naš prvi sušilni stroj, tako da ne vem, če ne pričakujem preveč; ampak perilo je po sušenju tako zmečkano, da ga sploh ne moreš zlikat. Še posebej sintetika oz. barvno perilo. Sušimo le belo perilo, pa še tu večje kose, npr. prte oz. polovico količine, vzamemo ven. Res uporaben je pravzaprav samo za brisače.
Nasja
20. dec 2007 20:17
Nasja! Kr smiliš se mi,da ne moreš sušit perila,tko normaln,da maš en kup nevšečnosti! Zato sem se sam tud odloču,za nakup sušilnega stroja posebej,in ne vse v enem! Men k sušilc posuši perilo,ga vzamem takoj iz sušilnega stroja,če sem doma.Nasprotno če me ni doma,in stroj posuši perilo.Se avtomatsko vključi,in rahla perilo,in obrača enkrat v levo drugič v desno.Tako da nimaš skor kaj likat.Tud sušim volno,puloverje in najbolj občutljivo,pa do zdej mi še ni nč zmečkalo. Ker mam programe,za vsako vrsto perila.In tud pol stroj na osnovi določenega programa posuši perilo. Reši te edino to,da zamenjaš sušilni stroj. lp Miele
20. dec 2007 20:42
Pralno sušilni stroj je res izhod v skrajni sili in za posušit kaj malega. Že v osnovi, če pogledaš, sta pranje in sušenje čisto različni funkciji in tudi zasnova in delovanje je popolnoma različno. Imata pa oba boben in se vrtita, to pa je tudi vse, kar imata skupnega. Boben pri sušilcu je veliko večji, zato se perilo ne mečka.
Prvi sušilec sem kupila še v jugi in sem ga imela precej prej kot pomivalca in če bi morala izbirati med njima, raje pomivam peš kot trogam cunje gor in dol po štriku.
LijanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rogljič Croque Madame
Jabolčna torta