Koruzna moka iz bele koruze

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

tema odprta - 4. okt 2007 9:02 | ogledi: 9.572 | odgovori: 12

Ali mi lahko kdo pove, kje na celjskem oz. sploh kje, bi se dalo dobiti koruzno moko iz bele koruze? Stara mama je imela včasih njivo rezervirano samo za belo koruzo in njen kruh je bil znan daleč na okoli, da ne omenjam žgancev, mmmmmmm

lp,

vanjatajnsek

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

4. okt 2007 10:07

Pred kakšnim tednom dni sem kupila sveže mlet bel kuruzni zdrob v Sorževem mlinu v Novi cerkvi. LP katjushka

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

4. okt 2007 10:51

Mlin Plaskan v Malih Braslovčah. Blanchy

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. okt 2007 11:12

Ekološka kmetija RADIKON Glavna ul. 186 a Dolga vas 9220 Lendava Tel: 02 576 17 28 / 031 542 788 / 051 303 149 Loni Makaroni

toyota  

član od: 30.12.2003

sporočila: 21

4. okt 2007 12:30

Brinečev mlin v Rečici ob Savinji. lp

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

7. okt 2007 10:36

Hvala, za odgovore, ste me res presenetile. lepo nedeljo, vanjatajnsek

bojanam  

član od: 18.7.2003

sporočila: 598

7. okt 2007 11:34

Sem ravno včeraj v Mercatorju videla koruzno moko iz bele koruze. Na odelku z bio oz. zdravo prehrano!

 

lp Bojanca

akinela  

član od: 3.10.2007

sporočila: 13

8. dec 2007 23:14

Ali mogoče katera ve, če kateri od teh mlinov pošlje tudi po pošti pač par kg moke in koliko je poštnina? Vsaj približno. akinela

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

9. dec 2007 7:30

Pošlje najbrž vsak, za Plaskanovega vem, da ponekod po Sloveniji tudi razvaža, o poštnini pa bi največ vedeli na pošti. Obstajajo pa tudi druge dostavne službe.

rimljanka

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

9. dec 2007 13:41

hoj! da se jo povsod v severni italiji dobi, verjetno nikogar ne zanima. mogoče le nas, ki živimo blizu meje. povprašati pa je treba po moki iz furlanske koruze. GOSPAKATJA

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

11. dec 2007 9:29

Pred kratkim sem kupila beli koruzni zdrob v Brinečevem mlinu v Rečici ob Savinji. Sploh nisem vedela, da obstaja in zakaj se uporablja. Pa sem delala polento h golažu in mi je zmanjkalo koruznega zdroba in sem uporabila tega belega. Tako dobre polente še nismo jedli, vsi družinski člani so bili navdušeni. Kupila sem tudi več vrst mok. Se splača zapeljat tja in nakupit malo zaloge, je zagotovo ceneje kot poštnina. zvezdica55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti